- Ingen satsing på politiet

Oslo politiembetsmannsforening er skuffet over at regjeringen ikke gir mer penger til Oslo politidistrikt.

Skytedrama på Aker Brygge
Foto: Heiko Junge / Scanpix

- Hvis regjeringen ønsker en styrkning av innsatsen mot kriminalitet må de dra flere tusenlapper ut av lommeboka, sier politijurist Sjak R. Haaheim på vegne av styret i Oslo politiembetsmannsforening (OPEF).

Han hevder økningen i budsjettet til Oslo Politidistrikt knapt nok dekker lønnsøkningen. 

- Det er all grunn til å slå alarm om tilstanden, sier Haaheim.

Økning på 62 millioner

I statsbudsjettet for 2007 har regjeringen gitt 62 millioner mer til politiet i Oslo enn de fikk i år, men det er mindre enn politiet brukte i fjor.

I statsbudsjettet er det bevilget 1406 millioner kroner til Oslo politidistrikt.

Regnskapet i fjor viser at de brukte 1445 millioner i 2005, mens det salderte budsjettet for 2006 gir dem 1344 millioner.

- Ingen reell økning

Visepolitimesteren i Oslo politidistrikt er fornøyd med regjeringens fokus på blant annet gjenkriminaliteten, men han syns ikke det er et raust budsjettforslag.

- Potten til politiet er ikke særlig større enn i år. Med lønnsforhøyelse og prisstigning går vi omtrent i null, sammnlignet med 2006. Så det er ingen reell økning, sier visepolitimester Sveinung Sponheim.

Utradisjonell etterforskning

Haaheim mener manglende ressurser gjør at politiet ikke får brukt de utradisjonelle etterforskningsmetodene de har fått tilgang til.

- Disse etterforskningsmetodene er svært ressurskrevende, og politiet har ofte ikke råd til å bruke dem. Det blir som når man kjøpet en bil og ikke har råd til bensin, sier Haaheim.