- Hallproblemene ikke Comets skyld

- Feil å skylde på Comet for byggtekniske problemer ved Halden ishall, mener leder i Haldens eliteserieklubb i ishockey, Mona Buvik.

Halden ishall
Foto: Rainer Prang / NRK

Halden-ordfører Per-Kristian Dahl ga tirsdag uttrykk for at Comet selv er skyld i den vanskelige situasjonen klubben er i.

Les også: Halden ishalls redningsmann?

- Tilnærmelsesvis en skandale

Ikke bare er klubben så godt som konkurs - nå får klubbens iskrigere heller ikke bruke Halden ishall fordi bygget ikke er brannsikret skikkelig.

Til NRK Østfold tirsdag sa ordføreren:

- Her har de rotet seg inn i en forferdelig situasjon, både med den økonomiske situasjonen i klubben og med utbyggingen av hallen, som er tilnærmelsesvis en skandale, sa Dahl.

Les: Anklager Comet for ulovlig trening

Les: Bobestyrer tror på Comet-løsning

- Urettferdig av ordføreren

Dette mener Comet-leder Mona Buvik er urettferdig av ordføreren.

- Jeg stiller meg på en måte litt uforstående til akkurat det, for stengningen av hallen og det som skjedde rundt byggeprosessen, er ikke noe vi som klubb har deltatt i, sier Buvik.

Da ishallen skulle utvides i 2007, ble det opprettet et eget selskap, Halden Ishall Eiendom. Det skulle ta seg av utbyggingen.

- Kommunen ble invitert til å delta

Der satt representanter fra både ishockey- og curlingklubben i Halden, og eier av hallen, Halden kommune, ble oppfordret til å være med hele veien, sier Buvik.

- Kommunen ble gjentatte ganger invitert til å delta på møter for å ha en viss kontroll med det som skjedde, men de avsto fra å møte, så jeg synes det blir litt enkelt av ordføreren å tilskrive oss noe direkte ansvar her. Som klubb sitter vi ikke med de bygningstekniske data, for å si det sånn, sier Comet-lederen.

- Nytt for oss at noe var galt

At det skal være gjort feil under byggingen, var nytt for klubben.

- Vi har på en måte forholdt oss til den forrige midlertidge brukstillatelsen som vi fikk. Og deretter trodde vi ikke det fantes noen problemer så lenge kommunen godkjente hallen i hele fjor. Derfor kom det som en stor overraskelse på oss når kommunen begynte å sette spørsmålstegn ved tegningene, sier Buvik.