- Hadde ventet mer fra KS i går

– Vi vurderer fortløpende hva som skjer. Vi hadde en plan klar før helga, men nå revurderer vi den, sier streikelederen i Østfold.

Odd Espen Høili

Østfolds streikeleder Odd Espen Høili sier Utdanningsforbundets medlemmer har blitt enda mer besluttsomme etter at sonderingene med KS strandet i går.

Foto: Bjørn Ruud / NRK

Mange ventet at KS og Utdanningsforbundet skulle komme nærmere hverandre under søndagens sonderinger, men partene gikk fra hverandre etter kort tid. En av de overraskede er Utdanningsforbundets streikeleder i Østfold, Odd Espen Høili.

– Jeg hadde helt klart ventet mer imøtekommenhet fra KS enn de viste i går. Når de sier at lærerne sier ikke har gitt dem noe de siste årene, så kan vi dokumentere det motsatte når det gjelder arbeidstid og annet de siste 10–12 årene.

Så langt er 280 lærere ved to videregående skoler og 3 ungdomsskoler i Fredrikstad tatt ut i streik. Firedagersfristen for varsling av opptrapping betyr at Høili ikke ønsker å komme med detaljer om eventuelle nye opptrappinger.

Ett forbund varsler opptrapping

Skolenes Landsforbund organiserer også lærere som er i streik, og har varslet en opptrapping. Detaljene blir først kjente senere i ettermiddag.

Signaler fra sentralt hold antyder at også barneskoler kan bli tatt ut i streik i neste opptrappingsrunde: Utdanningsforbundet: – Vanskelig å skjerme barneskolene nå

Ikke mer bundet tid på skolen

Det er fremdeles arbeidstidsbestemmelsene som er den store floken. Lærerne mener de har sett at de har blitt pålagt stadig flere oppgaver som ikke har med undervisning å gjøre.

-Det er bundet mer og mer tid til skolen, sier Høili.

– Det har medført at man har fått flere og flere arbeidsoppgaver. Tiden til undervisning skrumper inn, og det blir mer rapportering, rådgiving, helsesøsteroppgaver.

– Vi frykter vi blir pålagt enda flere oppgaver hvis det blir bundet mer tid til å være på skolebygget.