- Grünerløkka tørrlagt 00:30

Hvor lenge tappekrana holder åpent blir nå avhengig av hvilken bydel i Oslo den befinner seg i.

ølglas
Foto: Johannessen, Sara, Sara Johannessen / SCANPIX

SV, RV, Arbeiderpartiet og Venstre har nemlig sikret flertall i bystyret for en prøveordning hvor bydelene selv skal få bestemme hvor lenge utestedene skal få skjenke alkohol.

Fem prøvebydeler

Dette skal prøves ut i fem bydeler.

Oslos bydeler skal selv få bestemme hvor lenge utestedene skal få skjenke alkohol.

Sosialistisk Venstreparti, Rød Valgallianse, Arbeiderpartiet og Venstre sikret flertall i bystyret for en prøveordning i bydelene Ullern, Frogner, Grünerløkka, Alna og Søndre Nordstrand.

Bydelene skal bestemme

Knut Even Lindsjørn

Knut Even Lindsjørn

Foto: Anne Linn Ensby / NRK

Bydelene skal selv avgjøre hvilke steder som skal få skjenkebevilling, hvem som skal miste bevillingen og ikke minst hvor lenge stedene skal få servere alkohol.

Det sier forslagsstiller Knut Even Lindsjørn fra SV.

- SV er opptatt av å revitalisere lokaldemokratiet. Det er stort engasjement i bydelene omkring skjenkepolitikken, som betyr mye for nærmiljøet, sier Lindsjørn.

- Lokalbefolkningen vet best

- Vil dette føre til strengere eller mer liberal skjenkepolitikk?

- Det er umulig å si, det avgjør bydelene selv. Vi tror lokalpolitikerne og befolkningen vet hvor skoen trykker. De vet hvilke bakgårder som egner seg til skjenking og hvilke som trenger nattero, sier Lindsjørn.

På Grünerløkka har mange barer og puber skjenking til klokka tre og stenger halv fire, det maksimale som alkoholloven tillater.

Det røde flertallet i bydelsutvalget har tidligere gått inn for skjenkestopp mye før, men uten å bli hørt.

- Grünerløkka tørrlagt halv ett

Geir Staib

Geir Staib

Foto: Oslo Høyre

Leder i Grünerløkka Høyre, Geir Staib, frykter at nattelivet blir ødelagt når lokalpolitikerne får bestemme.

- Dette betyr at Günerløkka bydel kommer til å bli tørrlagt etter klokka halv ett. Det er en av de mest levende bydelene i Oslo, med mest pulserende uteliv, noe innbyggere i hele Oslo nyter godt av, sier Staib.

- Men det er mange der som klager på nattebråk?

- Vi vil bevare åpningstider til tre-halv fire. Jeg synes det er greit at naboer skjermes, men når vi bosetter oss i en bydel som er ung, så må vi tenke over at det er en bydel der det skal være liv, sier Staib.