- FFK burde kjempet i midtsjiktet

NRK-ekspert Arne Scheie er overrasket over at FFK nok en gang er innblandet i  nedrykksstriden.

Karl Petter Løken
Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

For tredje år på rad kjemper Knut Torbjørn Eggens disipler om å unngå nedrykk til den nest øverste divisjonen. Akkurat dét overrasker Arne Scheie.

Rekordjevnt

- Når jeg ser på Fredrikstads spillerstall, skjønner jeg ikke helt at laget igjen har rotet seg til i nedrykksstriden. FFK burde, etter min mening, vært en middelhavsfarer - i hvert fall denne sesongen, mener NRK-eksperten.

Teoretisk kan hele syv lag ende på 29 poeng denne sesongen. Scheie tror årets sesongavslutning vil bli tidenes mest dramatiske.

- Det er vanskelig å vite hvordan det vil slå ut hvis Rosenborg blir erklært seriemestere i neste runde - kanskje vil det da bli lettere for Fredrikstad å ta tre poeng i siste serierunde på Fredrikstad Stadion. FFK får heller ingen lett oppgave mot Lyn på Ullevaal, men får de med seg ett poeng der og tre mot Rosenborg skal vel saken være klar.

Tror Fredrikstad holder seg

- Det vi kan si om bunnstriden er at den blir mer spennende enn vi noensinne har sett. Akkurat nå er det vanskelig å si hvor mange poeng man må ha for å klare seg, men det forundrer meg ikke om man må opp på 31 poeng for å være sikret fornyet kontrakt, sier han.

Men Scheie tror ikke Fredrikstad blir et av lagene som må ta det tunge steget ned én divisjon.

- Jeg har bestandig vært en veldig dårlig spåmann, men jeg har hele tiden sagt at Tromsø, Molde og Viking får problemer. Så jeg får stå ved det jeg har sagt, og av disse tre tror jeg fort at to av dem kan rykke ned, sier han.