- Familien forhindret ambulansen

Familien til en eldre kvinne på Tøyen i Oslo skal ha hindret ambulansen i å komme frem til henne. Kvinnens liv sto ikke til å redde da de kom frem.

Da ambulansepersonellet rykket ut etter en nødmelding om at en eldre kvinne på Tøyen i Oslo hadde fått et illebefinnende, møtte familien opp og skal ha hindret dem å komme inn.

Kvinnens liv sto ikke til å redde.

Ved 12-tiden i dag rykket ambulansepersonell ut til en leilighet på Tøyen i Oslo, etter melding om at en kvinne i 60-årene hadde fått et illebefinnende. Men familien skal ha opptrådt truende mot ambulansepersonellet, som fant det nødvendig å be om assistanse fra politiet før de tok seg inn.

Samtidig med ambulansen ankom også en bil med flere av kvinnens slektninger.

- De oppførte seg såpass truende at ambulansepersonellet valgte å kontakte politiet. Da patruljen ankom, satte slektningene seg også kraftig til motverge mot disse, sier sentralvaktleder Oddleif Sveinungsen til Østlandssendingen.

Basketak

Etter hvert ankom flere av kvinnens slektninger til stedet, og det oppsto basketak mellom politi og pårørende. Sveinungsen forteller at ble det ropt drapstrusler til politi- og ambulansepersonell, og beskriver dette som en oppførsel langt over det normale.

Politiet fikk omsider ryddet vei til helsearbeiderne, men da de kom seg opp i leiligheten var kvinnens liv ikke til å redde.

De ble noen minutter forsinket på grunn av slektningene, men i følge politiet hadde kvinnen vært død en stund.

Anmeldt

Politiet måtte sende flere biler for å få roet ned situasjonen. To personer ble anholdt av politiet, men ble, på grunn av omstendighetene sluppet ut igjen.

Politiet har skrevet anmeldelse mot disse for vold mot offentlig tjenestemann.