Hopp til innhold

- Bar ild startet dødsbrannen

Seks personer omkom da det begynte å brenne i Urtegata i Oslo forrige helg. I dag ble det klart at bar ild startet brannen.

Brann Urtegata

Brannen i Urtegata ble ifølge politiet startet av bar ild.

Foto: ESPEN HOVDE / SCANPIX

I forrige helg mistet seks personer livet da en bygård i Urtegata i Oslo begynte å brenne .

De branntekniske undersøkelsene viser at det var bar ild som startet brannen. Det forteller politiinspektør Gro Smogeli til NRK Østlandssendingen.

- Tilført, bar ild

- Det politiet nå kan si med rimelig sikkerhet, er at brannen skyldes tilført, bar ild. Men vi har ingen sikker oppfatning av om det skyldes at ilden er påsatt, eller om det dreier seg om uaktsom bruk av ild eller ildfarlige gjenstander, sier Smogli.

Disse spørsmålene håper politiet at de kriminaltekniske undersøkelsene vil gi svar på. Disse er ventet i løpet av neste uke.

Les også: Pyromanfrykt etter dødsbrann

To brannofre navngitt

Det var natt til lørdag 13. desember at brannvesenet fikk inn melding om brannen i den fire etasjer høye bygården. 15 av beboerne ble evakuert ved hjelp av stige, mens flere andre klarte å ta seg ut gjennom inngansdøren.

Smogeli opplyste i går til NRK at tre av de seks som omkom i brannen er en 24 år gammel mann, en 25 år gammel kvinne, og en 36 år gammel etiopisk statsborger.

Nordmannen og svensken ble også navngitt.

NRK Østlandssendingen følger saken.