Hopp til innhold

- Aksepterer ikke sykehusflytting

Ordførerene i Follo protesterer kraftig mot at regionen nok en gang skal bli "en kasteball i den statlige sykehus-planleggingen".

Aker sykehus

Follos ordførere vil beholde Aker som lokalsykehuset.

Foto: Lasse Tur / Scanpix

Østlandssendingen skrev tidligere i dag om de 120.000 innbyggerne i Follo som må  bytte lokalsykehus igjen fordi Helse Sør-Øst ønsker å samordne sykehustjenestene i hovedstadsområdet. Ordførerne i Follo protesterer kraftig mot forslaget.

- Blir brukt som kasteball

Ordfører Christian Hintze Holm i Nesodden kommune forteller at det er veldig utilfredsstillende å bli brukt som kasteball mellom Fredrikstad og Lørenskog når det gjelder sykehuslokalisering.

- Nå har vi blitt lagt under Aker og kommet fram til et greit samarbeidsforhold med sykehuset om å ta seg av Follos befolkning. Nå skal dette rives opp igjen etter kort tid, og det er veldig frustrerende, sier ordføreren.

- Kan ikke akseptere dette

De sju ordførerne i Follo mener at regionen må beholde Aker som lokalsykehus, eller at det bygges et helt nytt sykehus for Follo og Østfold, som helst bør være i Follo.

- Er det ikke lang vei til Aker da?

- Det er lenger til både Lørenskog og Fredrikstad, og det er derfor vi sier at vi ikke kan akseptere dette, sier Hintze Holm til NRK Østlandssendingen.