Informasjon fra NRK

Team Bachstad er tilbake

Uke 42 NRK1 og NRKTV torsdag 17. oktober klokken 19:45

Team Bachstad er på tur igjen. Reisen går vestover til de karibiske øyene. Denne gangen uten eget kjøretøy, men med mål om å finne spor etter dansk-norsk kolonihistorie.

Team Bachstad på tur

Team Bachstad på nye eventyr.

Foto: NRK / NRK

Denne gangen uten eget kjøretøy, men med mål om å finne spor etter dansk-norsk kolonihistorie.

På drøye seks uker er planen å hoppe fra øy til øy, i det mange opplever som paradis på jord.

Men øyene har like mange bakgater som de har strender. Og en hverdag preget av klimaendringer blant annet skapt av turismen de er helt avhengige av.

Dette er en reise mellom 17 øyer i et område som har det meste. Gjestfrihet og kriminalitet, masseturisme og urbefolkning, seilbåter og utrangerte norske ferger, krystallklart vann og aktive vulkaner.

Og en befolkning som smiler til tross for at naturen viser sine voldsomme krefter stadig oftere.

En reise som ender opp på St. Croix, en av tre amerikanske jomfruøyer - engang en dansk-norsk koloni. Hva var det vi holdt på med, der på den andre siden av verden? Og er det noe igjen av det dansk-norske?

Episode 1

Team Bachstad er på tur igjen. Denne gangen går turen til de karibiske øyene på leting etter dansk-norsk kolonihistorie. Eventyret starter i syd, på Grenada, øya hvor dyrking av muskat og romproduksjon har lange tradisjoner. Mens naboøya Carriacou byr på karibisk strandliv og utrangerte norske ferger.

Episode 2

Team Bachstad er i Karibia, på leting etter dansk-norsk kolonihistorie. Turen går til Union Island med en 20 fots båt, og videre til St. Vincent. Her møter de både pro marijuanademonstranter og norske Stina som driver skole og underviser i økologisk landbruk. Så går turen til St. Lucia, paradisøya med utbredt fattigdom og høy kriminalitet.

Episode 3

Team Bachstad er i Karibia og snart halvveis på reisen til St.Croix, øya som (engang) var en dansk-norsk koloni. De besøker Dominica og førsøker å forstå det britiske ballspillet Cricket, før de bader i champagne og oppsøker de som er igjen av øyas opprinnelige urbefolkning. Derfra går turen til franske Guadeloupe, som bidrar med rekkeviddeangst og karneval.

Episode 4

Team Bachstad er i Karibia på vei til St. Croix, øya som (engang) var en dansk-norsk koloni. På øya Marie Galant blir det tid til både romfabrikk og plantasjebesøk, før Øystein får oppleve hvordan det er å være Rune. Når alt er tilbake på plass, går turen videre til Montserrat. Øya som kan by på en aktiv vulkan og en hovedstad begravd i aske.

Episode 5

Team Bachstad er i Karibia og nærmer seg St. Croix, øya som (engang) var en dansk-norsk koloni. Men før de kommer dit er de innom Antigua, øya som har en sandstrand for hver dag i året. Og Saint- Martin/Sint Maarten, som er verdens minste landareal delt mellom to land. Herjet av orkaner, men med livsgleden i behold.

Episode 6

Team Bachstad er i Karibia og nærmer seg De amerikanske Jomfruøyene, som i sin tid var en del av den dansk-norsk koloni. Men først tar de turen innom de jomfruelige øyene Tortola og Virgin Gorda, tidligere britiske koloniene. Et skjevt kjøleskap, fotoutstyr ute av kontroll og en dansk kirkegård er bare tre av mange opplevelser som venter dem.

Episode 7

Team Bachstad er i Kariba. Turen startet på Grenada og avsluttes på St. Croix en av tre øyer som en gang var en dansk-norsk koloni. De skandinaviske sporene fra kolonitiden er mange og tydelige. Denne tiden frembragte større lidelser og formuer enn man kan forstille seg.