Informasjon fra NRK

Sjuende

Uke 36 NRK TV søndag 8. september

Dokumentarserien «Sjuende» følger Zahra, Nilani og Nora gjennom det siste året på Tøyen skole. Gjennom historier om tette vennskap, ensomhet, leirskoleuke, fattigdom, avslutningsfest, fotball og hatkriminalitet blir vi kjent med de tre jentene - som med kompromissløs ærlighet og sterk tilstedeværelse forteller historier om å våge å stole på seg selv og finne sin egen vei.

Sjuende
Foto: NRK / NRK

Zahra

Zahra ble mobbet siden første klasse men har gjennom vennskapet med Nora lært seg å være tøff og stå opp for seg selv. Zahra er likevel et følelsesmenneske og når Nora begynner å forandre seg er det vanskelig å holde tårene tilbake. Hvem er hun uten Nora og hva skjer når hun må begynne å stole på seg selv?

Nilani

Nilani var venn med Zahra før og gruer seg til første skoledag i sjuende klasse nå som hun ikke har noen venner. Men Nilani vil ikke endre seg for å passe inn og mest av alt vil hun være med på leirskole, for kanskje kan hun møte noen nye venner der? Det er bare det at til leirskolen må alle ha med seg 300kr i lommepenger, og Nilani er usikker på om familien hennes har råd til det.

Nora

Nora er leken og uredd og utfordrer gjerne det etablerte - og som rå fotballspiller blir hun fortalt at hun kan bli en stor stjerne. Men er egentlig fotball for jenter? Og hva skjer når hun blir utsatt for vold på vei til fotballtrening og ikke lenger får lov til å fortsette?