Informasjon fra NRK

Safari Norge

Uke 41 NRK1 og NRKTV tirsdag 8. oktober kl. 19:45

Kjente nordmenn forlater sine lune hjem for å dra på safari i vill norsk natur. De drømmer om å svømme med hvaler, få nærkontakt med ørner og se bjørn og gaupe, men oppdager fort hvor vanskelig det er å komme inn på ville dyr i Norge.

Safari Norge

Safari Norge

Foto: NRK / NRK

Mange forbinder safari med Afrika og Asia, men man trenger ikke reise så langt. I denne TV-serien tester seks kjente nordmenn safari i Norge. De lærer seg hvor de må dra, når på året de må dra dit, og ikke minst hvordan de må oppføre seg for å få oppleve akkurat det ville dyret de drømmer om.

Episode 1

Yosef Wolde-Mariam, den ene halvdelen av rap-duoen Madcon, trives med asfalt, høyblokker og milde Oslo-vintre. Men i «Safari Norge» byttes hettegenser ut med ullundertøy, for Yosef håper å få se vill isbjørn! Turen går til Svalbard hvor han får oppleve både svalbardrein, ringsel og svalbardryper. Men for å få oppfylt selve isbjørn-drømmen må han takle lange dager på snøskuter, bitende kulde og netter i enkle hytter og telt.

Episode 2

Erlend Elias Bragstad, frisør, stylist og makeup-artist, kan spotte et salg på kilometers avstand. En ferdighet som kommer godt med i «Safari Norge» når Erlend Elias håper å få tatt et ekstra flott nærbilde av havørna! Det trengs nemlig et trent øye for å finne havørna på den digre himmelen i havgapet utenfor Flatanger. Her får han også hjelp av Ole Martin Dahle som har spesialisert seg på havørn-fototurisme. I tillegg får Erlend Elias oppleve store flokker med rådyr og elg, og han overrasker stort når det viser seg at han faktisk kan snakke med disse dyra.

Episode 3

Nicolay Ramm, journalist og komiker, er kjent for å få idrettsstjerner ut av komfortsonen. I «Safari Norge» derimot, må han tøye sine egne grenser. Nicolay ønsker nemlig om å få oppleve vill norsk brunbjørn, og da må han prøve å bo som en og spise som en for å bedre forstår hvordan brunbjørnen tenker. Reisen går til Pasvik for her har de Norges tetteste bjørnebestand. Her kan Nicolay også få møte andre dyr som ekorn, elg og Pasviks spesialitet, bisam.

Episode 4

Selda Ekiz, fysiker og programleder, har mye bokkunnskap om ville norske dyr, men liten praktisk erfaring. Med nylig ervervet dykkersertifikat og ekstra fasinasjon for fugler, har hun et uvanlig ønske for sin safari. Hun vil svømme med lomvier, Norges svar på pingviner! Fuglefjellet utenfor Vardø blir derfor målet for reisen hennes, men på veg gjennom Finnmark skal hun også svømme med digre ville lakser, og hun skal få et nærmøte med et monster hun egentlig er livredd for, kongekrabba.

Episode 5

Silya Nymoen, best kjent som vinneren av Stjernekamp 2013, definerer seg selv som kattekvinne. Ikke så rart at vill norsk gaupe står øverst på hennes ønskeliste i «Safari Norge». Hun reiser til Dalen i Telemark hvor Jostein Hellevik har flere spesialbygde fotoskjul som kanskje kan hjelpe Silya med å få gaupe-ønsket oppfylt. I tillegg kan andre fascinerende dyr som røyskatt og kongeørn dukke opp ved disse fotoskjulene. Men det kreves ekstremt mye av Silyas tålmodighet. I et av skjulene blir hun faktisk nødt til å sitte dønn stille i 13 timer i strekk!

Episode 6

Mia Gundersen-Leliënhof, skuespiller, sanger og dommer i «Norske Talenter», er vokst opp ved kysten og elsker å være på sjøen. I «Safari Norge» skal hun også være i sjøen … sammen med hvaler! I fjordene rundt Skjervøy har nemlig spekkhoggere og knølhval samlet seg de siste vintrene i jakten på sild. Hit reiser også Mia, ikke bare for å observere de enorme dyrene fra båt, men også for å bade med dem.

Første episoden på NRK1 tirsdag 8. oktober klokken 1945. De neste fem episodene de påfølgende tirsdagene. Alle seks episodene blir også sluppet samtidig på tv.nrk.no tirsdag 8. oktober.

Kontaktinfo:

Programleder: Hanne Aass

Redaktør: Ingrid L. Olderbakk

Kommunikasjonsansvarlig: Svend Andreas Aspaas