Ronny leder årets P3 Gull!

30. november skal Norges beste artister hylles med en egen feiring under P3 Gull 2019. NRK P3s egne Ronny Brede Aase leder showet.

Ronny Brede Aase er klar for å lede P3 Gull 2019
Foto: Kim Erlandsen/NRK P3

Lørdag 30. november kjører årets P3 Gull-show i gang direkte fra monteringshallen på NRK Marienlyst, med Ronny Brede Aase i førersetet. Programlederen sier det er en stor ære å få lede hyllesten av det norske musikkåret.

– Det blir veldig kjekt å få æren av å lede den beste festkvelden for feiring av norsk musikk. Jeg elsker norsk musikk, og jeg elsker å formidle den til lytterne våre på daglig basis. Ingenting er så fett som rushet jeg får av å spille en fantastisk, ny, norsk låt på radio for første gang. Og nå skal jeg få lede kvelden der vi hyller det beste fra året som har gått. Det blir fantastisk! sier Ronny.

Han har ledet showet én gang før, i 2016, men da sammen med Live Nelvik. I år skal Ronny Brede Aase lede showet helt alene.

P3 Gull på turné

P3 Gull arrangeres i år for sjuende gang, men mye er annerledes. Som noen har fått med seg, har showet allerede begynt flere steder rundt om i Norge.

Emma Steinbakken dro til Drammen og Åskollen skole, Sondre Justad reiste fra Evenskjer i nord til Lærdal i vest, og Kjartan Lauritzen tok med showet til hjemstedet Balestrand.

P3 Gull skiller seg derfor stort fra tidligere år. Denne endringen har P3 gjort for at enda flere skal få oppleve noen av de beste, norske artistene live.

Programlederen som skal lede showet i Oslo 30. november synes det er «sykt stas» at P3 har valgt å gjøre dette som en del av årets P3 Gull.

– Som en fyr fra distriktet synes jeg jo det er beint fram fantastisk at vi allerede har vært landet rundt med årets P3 Gull. Øyeblikkene der artister møter sitt publikum er jo alltid nydelige, og i år blir det mange av dem, sier Ronny.

Utdeling av priser

Som vanlig skal Årets nykommer, Årets liveartist, Årets låt og P3-prisen deles ut.

Vinneren av kategoriene Årets låt og Årets liveartist avgjøres av publikumsstemmer, mens Årets nykommer og P3-prisen kåres av jury.

I fjor var det Ina Wroldsen som vant den prestisjetunge «P3-prisen». Hele listen over musikere som konkurrerer om prisene denne gang, vil bli offentliggjort senere i høst.

Presseinvitasjoner vil bli sendt ut senere i november.