Premiere på nytt program i NRK P2: Vegard Larsen leder «Drivkraft»

I «Drivkraft» inviterer Vegard Larsen mennesker til en times samtale om det de brenner for. Felles for alle gjestene er at de har en visjon om noe som er større enn seg selv.

Vegard Larsen er programleder for Drivkraft, det nye kulturprogrammet på NRK P2
Foto: Julia Marie Naglestad, NRK

– Det finnes så mange bra folk i dette landet. Mennesker som vil mye, som har fått til mye og som har smittende kunnskap om det de driver med. Jeg vil prate med disse menneskene om deres lidenskap og drivkraft, forteller Vegard Larsen

«Drivkraft» har premiere mandag 9. september klokken 11 i NRK P2. Hver mandag til torsdag klokken 11 vil Larsen introdusere lytterne for en ny gjest. Eiendomsinvestor, kunstsamler og «Oslo-ambassadør» Christian Ringnes er programmets første gjest.

– Christian Ringnes fremstår for meg som en ekstremt uredd mann som aldri har sluttet å leke. Jeg tror han elsker å lykkes, og det synes jeg er spennende, forteller Larsen.

Han vil snakke med Ringnes om børs og katedral, om arvegods og tankegods i Ringnes-familien, om å heller ville være sjef i en pølsebod enn å være mellomleder i en stor bedrift.

Andre gjester som lytteren vil bli kjent med i «Drivkraft» de neste dagene, er modell og aktivist Alexandra Ørbeck-Nilssen, kjøkkensjef Jimmy Øien, AI-gründer Anita Schjøll Brede og ultramaratonløper Sondre Amdahl. Med disse gjestene og deres spennende og interessante historier ønsker Larsen å finne ut på hvilken måte man kan finne sin drivkraft.

Gjennom programmet ønsker Vegard å inspirere lytteren med spennende og interessante historier.

– «Drivkraft» skal være litt som å møte en kompis på en bar eller en kafé, som introduserer deg for en ny, interessant person hver dag. Min oppgave blir å skape den gode samtalen, stille de dumme og de smarte spørsmålene, og gi lytteren en følelse av å bli inkludert i praten, forteller Larsen.

Moderne portrettprogram

Kanalsjef i NRK P2, Ole Jan Larsen, beskriver Drivkraft som et moderne portrettprogram.

– Det er alltid inspirerende å møte folk med energi, vilje og visjoner. Det får vi i «Drivkraft». Vegard Larsen er en strålende programleder som behersker portrettformatet. Det har vi blant annet sett i «I Larsens leilighet». Med hans nysgjerrighet og fine stil, er jeg sikker på at vi får et nytt program som lytterne vil sette stor pris på, sier Ole Jan Larsen.