Lykke-Per – premiere!

Uke 37 NRK1 søndag 15. september klokken 21:05

På jakt etter lykken flytter Per fra sitt strengt religiøst hjem i landlige Jylland, og setter kursen mot København for å ta ingeniørstudiet og realisere et stort visjonært og moderne energiprosjekt, basert på vind- og bølgeenergi.

Lykke-Per, episode 1
Foto: Rolf Konow

Per har en drøm! Han vil revolusjonere Danmark og gjøre landet til en industrinasjon med en helt ny måte å utnytte vind- og bølgeenergi. Men han er forut sin tid. Det er på slutten av 1800-tallet, og de færreste forstår hans ambisiøse prosjekt.

For å realisere seg selv og drømmen sin kutter han båndene med sin strenge oppvekst i det religiøse prestehjemmet i Jylland og reiser til København, hvor han har kommet inn på ingeniørstudiet.

På plass i hovedstaden får Per kontakt med den rike, jødiske familien Salomon. Pers ivrige engasjement smitter over på den jevnaldrende sønnen i familien, Ivan Salomon, som beslutter å hjelpe Per med å realisere prosjektet. Ivan inviterer den unge gründeren inn i den velstående og hjertevarme familien, som bugner av penger, makt og vakre kvinner.

Hos familien Salomon vokser Pers prosjekt, og Per begynner å se muligheter i vennskapet med den velstående familien. Men kan det moderne mennesket realisere seg selv uten å godta sitt opphav, sine røtter og dermed seg selv?