Hopp til innhold

Jorden rundt på seks steg, sesong 2

Store naturopplevelser og nære menneskemøter er hovedingrediensene på turen, som også er et kappløp mot klokka – oppdraget må nemlig fullføres i løpet av 7 dager! Rekker våre eventyrere å knytte de rette kontaktene innen fristen løper ut?

Vi er kanskje alle nærmere hverandre enn vi tror - ifølge teorien «Six degrees of separation» kan nemlig alle mennesker på jorden kobles sammen gjennom maks seks bekjentskaper. I sesong to av denne prisbelønte serien skal seks nye par med eventyrlystne reisekamerater prøve seg på oppdraget: Klarer de å finne veien fra en tilfeldig person på landsbygda i et fremmed land, fram til en verdensberømt kjendis.

Årets deltagere

Årets program har gitt deltagerne uforglemmelig opplevelser og gitt de ny kunnskap om ulike steder i verden.

- Det beste var muligheten til å besøke fantastiske steder som man aldri ellers ville tenkt på å besøke, og møte menneskene der. Det var akkurat så rått og ekte som det ser ut på TV, forteller en av årets deltagere Herman Flesvig.

- Vi fikk en veldig positiv opplevelse i Jordan og Midt-Østen, det føles bra å kunne vise litt vanlig hverdagsliv i en region vi ellers ikke får så mange hyggelige nyheter fra. Hovedinntrykket er jo at mennesker er sabla like uansett hvor de holder til i verden, og hvilken kultur de tilhører, sier Mikkel Niva.

- Når man tilbringer de fleste ferier på et naust på Vestlandet eller i en koie i Nordmarka er det veldig vanskelig å si nei til å se andre deler av verden på denne måten. Ikke et vondt ord om vestlendinger, men jeg tror det innimellom er sunt å møte andre typer mennesker også. Når reisefølget i tillegg er et av de menneskene i mitt liv jeg synes er morsomst, klokest og høyest, ja, da må man benytte sjansen, forteller Solveig Kloppen.

Den fulle oversiketen over deltagerene og parene kan du lese her.

Else og Cecilie Kåss Furuseth

Herman Flesvig og Mikkel Niva

Svein Østvik og Kathrine Sørland

Solveig Kloppen og Helén Vikstvedt

Thomas Alsgaard og Niklas Baarli

Birgit Skarstein og Ole Martin Årst

Programmet vant Gullruten 2018 i kategorien «beste reality».


Prosjektredaktør: Aira Planting

Kommunikasjonsansvarlig: Svend Andreas Aspaas