Her er redaktøren for NRK Øst

Jannicke Engan er tilsatt som regionredaktør for NRK Øst. Regionen omfatter distriktskontorene i Østfold, Oslo/Akershus og Buskerud.

Jannicke Engan
Foto: Runar Bleken

Hun går fra stillingen som daglig leder i Monster Entertainment hvor hun har arbeidet siden 2008. Jannicke Engan har jobbet flere år som reporter og vaktsjef i TV 2 og har bred bakgrunn innen nyhets-, forbruker- ,magasin- og samfunnsjournalistikk. Hun har jobbet som regissør på flere dokumentarfilmer for TV 2 og vært produsent for noen av de største underholdningsprogrammene som Idol, Norske Talenter og Skal vi danse.

Les også: NRKs nye regionredaktører

- Blir utfordrende og gøy

– Jeg har hatt åtte fine og lærerike år i Monster, hvor jeg har hatt gleden av å jobbe med utrolig mange dyktige og fine kolleger. Det blir litt trist å forlate alle de fine kollegene, men samtidig så gleder jeg meg enormt til å starte i NRK. Det produseres utrolig mye og bra innhold fra NRKs distrikskontorer og jeg gleder meg til bli en del av det flinke teamet i øst som skal levere mer nyheter og programmer på alle plattformer, sier Engan.

- Det vil bli i utfordrende og skikkelig gøy å kunne løfte dette arbeidet inn framtidens mediebilde, legger hun til.

- NRKs distriktskontorer skal produsere i verdensklasse fra norsk virkelighet. Med Engan ved roret har vi fått en ambisiøs medieleder som gjennom sin brede erfaring vil drive fram flere nyheter regionalt og nasjonalt fra det mest folkerike området i landet, sier en fornøyd distriksdirektør Grethe Gynnild-Johnsen.

- Oppdraget er også å innfri vår strategi om å levere også flere programmer i verdensklasse på alle plattformer fra dette området, understreker Gynnild-Johnsen

I tillegg til stillingen som daglig leder i Monster har Jannicke Engan blant annet jobbet som produsent for Idol, Skal vi danse, Norske talenter, Ettermiddagen, Sommertid og Studio 5. I TV2 jobbet hun som journalist for Nyhetene og God morgen Norge og som vaktsjef for Fredag og Landstinget.

Den nye regionredaktøren inngår i distriktsdirektørens ledergruppe sammen med blant andre redaktørene for region nord, midt, vest og sør. I regionens ledergruppe vil distriktsredaktørene for Østfold, Østlandssendingen og Buskerud, sitte.

Jannicke Engang vil tiltre stillingen i løpet av noen måneder.