Suksess med ingenting i 20 år

Radiolytterne liker ingenting. Suksessprogrammet Herravdelingen har i 20 år lykkes med ideen om å lage et program uten innhold. Se jubileumssendingen her!

Herreavdelingen kan i år feire 20 års-jubileum Ingen er mer overrasket over dette enn programlederne Yan Friis og Finn Bjelke. Programmet startet opp etter at IRMA 1000 takket for seg i P3 og gikk hele uken på formiddagen. Programlederne var Bjørnar Pedersen og Egil Birkeland som hadde to dager mens Finn hadde tre dager sammen med henholdsvis Marius Müller, Arne Hjeltnes og Yan Friis. Fra 1999 har programmet kun hatt Yan og Finn som programledere godt hjulpet av Ingrid Bjørnov og diverse kåsører. Nå er Arne tilbake som kåsør og Sarah Natasha Melbye vikarierer for Ingrid. Herreavdelingen er et program for herrer av alle kjønn og i alle aldre. Intet problem er for lite. Ingen sjanse til å gjøre feil misbrukes. I 20 år har lyttere sendt inn spørsmål til Herreavdelingen og i like lang tid har Yan og Finn ikke klart å svare korrekt på ett av dem. Men de har troen og satser på å lykkes med dette før eller senere (antageligvis senere).

Hver tirsdag har lyttere sendt inn spørsmål til Herreavdelingen. Programlederduoen Yan Friis og Finn Bjelke har ikke klart å svare korrekt på ett av dem.

-Vi har tro satser på å lykkes med innholdet før eller senere, antageligvis senere, sier programleder Finn Bjelke.

Tar oppgjør med pappa Finn Bjelke

NRK JULEKALENDER 2015 - luke 16, HERREAVDELINGEN, BILDE TIL VIDEREVIDEO 2

Puster Kim Jong-un i nakken

Herreavdelingen har oppnådd markedsandeler som topper verdensstatistikken.

–Trolig er det bare Nor-Koreansk radio som har tilsvarende oppslutning.

Faks
Foto: Roald, Berit / Scanpix

Lytterfamilie med fax

Programmet har var tidlig ute med å ha direkte kontakt med lytterne underveis i sendingene. –Vi var de første som tok i bruk telefax, såkalt IRC-chatt, SMS og Facebook. Den nære kontakten har skapt noe som minner om en familie.

Årlig fest med lytterne

Til årets jubileum er 100 lyttere plukket ut til å delta. Hvert år har lytterne selv tatt initiativ til å møtes til sommerfest. -Det er unikt at lytterne selv setter i gang slike arrangement. Det har ikke skjedd i noen av våre andre programmer, sier prosjektleder Øyvind Wik som har det daglige ansvaret for de største underholdningsflatene i NRK P1.

Herreavdelingens t-skjorte
Foto: Eirik Sivertsen / NRK

Startet i P3

Programmet startet opp etter at IRMA 1000 takket for seg i P3 og gikk hele uken på formiddagen.

Yan Friis, Ingrid Bjørnov og Finn Bjelke
Foto: NRK

Startgrop for radioyndlinger

Den første tiden var flere programledere involvert i Herreavdelingen. Bjørnar Pedersen og Egil Birkeland hadde to dager i uken mens Finn sendte tre dager. Med seg hadde Han blant annet Marius Müller, Arne Hjeltnes og Yan Friis. Fra 1999 har programmet kun hatt Yan og Finn som programledere godt hjulpet av Ingrid Bjørnov, Sarah Natasha Melbye og diverse kåsører.

Herreavdelingens 15 års jubileum i Store studio med KORK, Ken Hensley og selveste Steve Harley!
Fra Herreavdelingens 10 års jubileum