Her er artistene i Stjernekamp 2014

Etter fjorårets suksess er NRK klare for en ny runde med Stjernekamp til høsten. Stjernekamp er en direktesendt musikkonkurranse der 10 norske artister kjemper om å bli kåret til «Norges ultimate entertainer».

Stjernekamp 2014

Raylee, Mo, Reidun Sæther, Nora Jabri, Paul Hansen, Unni Wilhelmsen, Jørn Hoel, Lars Erik Blokkhus og Anita Skorgan skal alle kjempe om tittelen 'Norges ultimate entertainer' Eddie Guz var ikke tilstede på presselanseringen.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Tredje sesong av "Stjernekamp" kommer på NRK1 på lørdager med sendestart i september. Fjorårets konkurranse ble vunnet av Silya Nymoen, mens Rita Eriksen gikk av med seieren i den første sesongen.

Kåre Magnus Bergh er programleder som de to foregående sesongene. Faste dommere er Mona B.Riise og Thomas Felberg.

Årets deltakere:

Anita Skorgan (56)

Sanger, komponist og pianist fra Oslo. Skorgan representerte Norge i ESC i 1977 med «Casanova» og i 1979 med «Oliver». Hun fikk Spellemannsprisen i 1979 i klassen pop for platen «Ingen vei tilbake» og Gammleng- prisen i 1991 i klassen pop. Sammen med sin tidligere ektemann Jahn Teigen oppnådde hun høye listeplasseringer i Norge med duettene «Adieu» (1982, norsk Grand Prix-bidrag) og «Friendly» (1983), samt albumet «Cheek To Cheek» (1983). Skorgan har hatt 6 album på topp 30 plasseringer. Høsten 2013 kom hun med albumet «La høsten være som den er».

Lars-Erik Blokkhus (34)

Musiker, sanger, låtskriver og gitarist fra Sande. Han er mest kjent som vokalist og gitarist i rockebandet Plumbo, som er fra Sande i Vestfold. De har utgitt 5 album og mottatt 4 gullplater. Han og Plumbo vant i 2012 Spellemannprisen for «Årets hit» med sangen «Møkkamann».


Jørn Hoel (57)

Sanger, gitarist og komponist fra Tromsø. Jørn Hoel sang seg inn i musikkhistorien med låtene «Har en drøm» og «Ei hand å holde i» på 80-tallet. Hoel har gjennom hele sin karriere samarbeidet mye med Steinar Albrigtsen, og i 1997 ga de ut sitt første album sammen «Get together». Jørn Hoel har også de siste årene blitt kjent som matskribent, vin og matentusiast.

Unni Wilhelmsen (42)

Sanger, låtskriver og musiker fra Oslo. Hun skriver i all hovedsak all musikk og alle tekster selv. Musikken hennes er visepreget popmusikk i den amerikanske visetradisjonen singer/songwriter, hvor teksten også spiller en viktig rolle. Unnis hovedinstrument er gitar, men hun spiller også piano. Hun er for tiden gitarist i Di derre. Med debutalbumet ”To Whom It May Concern” fra 1996 vant Unni 2 Spellemannpriser, både for «årets kvinnelige artist» og «årets album».


Paul Hansen (34)

Musiker fra Haugesund. I 2001 flyttet han til Oslo hvor han startet bandet Cortina sammen med broren Henning Hansen og Torleiv Fossum. I bandet er han vokalist, gitarist og låtskriver. I desember 2007 ble han presentert som den nye vokalisten og medlem av det norske bandet Vamp.


Nora Jabri (18)

Artist fra fra Gjøvik. I 2012 kom Nora på 2.plass i MGP. Allerede som 12-åring var hun med i Norske Talenter og havnet på 3. plass. Som 13-åring ble hun den første og eneste norske artisten som har opptrådt på «Oprah Winfrey Show» der hun svært overbevisende fremførte sin versjon av «Over The Rainbow» for Oprah Winfrey og nesten 9 millioner amerikanske TV-seere.


Reidun Sæther (34)

Artist fra Skedsmokorset. Reidun har gjort seg bemerket særlig som musikalartist. Kritikerrost for sine tolkninger av Killer Queen i rockemusikalen «We Will Rock You» i 2011, samt «Lady of the Lake» i humormusikalen Spamalot på Folketeateret i 2012. For denne rollen mottok hun i 2012 Norges første musikkteaterpris og ble også nominert til Komiprisen 2013. Hun har også medvirket i Melodi Grand Prix 2012 og en rekke andre TV- program, samt hatt gjesteopptreden i Lilyhammer 2 i 2013.

Mo (22 år)

Mo, eller Mohamed Abdi Farah, kommer fra Hamar. Han var aller først å se i X Factor der han fikk 4. plass i konkurransen. Deretter fulgte to singler, hyppig radiospilling og opptredener i flere fjernsynsprogrammer. Etter en pause fra rampelyset var han tilbake tidligere i år da han kom på 3 plass i Melodi Grand Prix med poplåta «Heal».


Raylee (16 år)

Fra Arendal, startet som barneartist allerede som 8-åring under artistnavnet Lotta og har utgitt 2 album, «Min Egen Stil» (2009) på Sony Music og «Bevis At Du Tør» (2011) på MTG Music. Låta «Hvem eier» oppnådde 2 millioner klikk på Youtube. Sin unge alder til tross, har Raylee allerede kommet godt i gang med sin karriere. Singelen «We Make It Burn» er en fengende dance-poplåt produsert av René Dif (Aqua).

Eddie Guz (40)

En hardbarka rockvokalist fra Oslo, kjent som stemmen i The Carburetors og Chrome Division. I 2010 gav han ut sitt første soloalbum «I´m not done». I 2012 deltok Eddie med bandet The Carburetors i MGP hvor de kom til finalen. Bandet ble dannet i 2001 og har gitt ut flere album og spiller både i inn- og utland. Eddie spilte også en av ranerne I filmen Nokas.