Hopp til innhold
Info fra NRK

Harry Palmer

Berlin 1962: En atomfysiker forsvinner på mystisk vis. Den straffedømte ekssoldaten Harry Palmer blir rekruttert av britisk etterretning for å finne ham.

Harry Palmer - key bredde- NRK TV

I spionthrilleren møter vi Harry Palmer (Joe Cole) , hans sjef major Dalby (Tom Hollander) og agenten Jean (Lucy Boynton).

Foto: ITV / NRK

Den britiske spionthrilleren Harry Palmer er basert på en roman fra 60-tallet skrevet av Len Deighton. Joe Cole spiller hovedrollen som den unge, britiske Harry Palmer i serien som er på seks episoder. Romanen har tidligere blitt filmet, da med Michael Caine i hovedrollen.

Serien handler om den unge Harry Palmers første undercover-oppdrag og hvordan han ender opp som spion.

Harry Palmer JOE COLE

Harry Palmer (Joe Cole) får valget mellom mange år i fengsel eller å bli spion.

Foto: BEN BLACKAL/NIKOLA PREOVIC/ITV / NRK

Fra smugler til spion

Soldaten Harry Palmer tjener gode penger på å smugle tyvegods til Øst-Berlin. Smuglingen gjør at han er i kontakt med alt og alle – helt til han blir satt i håndjern. Harry blir dømt til åtte år i et engelsk fengsel.

Men hans imponerende nettverk og effektivitet har ikke gått ubemerket hen, og den uortodokse spionen Dalby (Tom Hollander) fra britisk etterretning har et forslag. Harry Palmer kan slippe fengsel om han blir spion.

Harry Palmer - stemningsbilde - NRK TV

Tom Hollander som Palmers sjef, major Dalby.

Foto: BEN BLACKAL/NIKOLA PREOVIC/ITV / NRK

Forbindelse mellom kidnapper og Palmer

Major Dalby har fått i oppgave av sine overordnede å finne og hente den bortførte atomforskeren.

Blant Dalbys agenter er den kule, ambisiøse Jean Courtney (Lucy Boynton), hvis velstående foreldre heller vil se henne trygt gift med den rette typen mann, enn å skitne til hendene i spionasje. Det er Jeans skarpe observasjon som avslører en mulig sammenheng mellom kidnappingen og den fengslede Palmer.

Palmer er motvillig, men viser seg å være en talentfull spion. Snart er han tilbake i Berlin sammen med sin sjef Dalby og Jean.

Oppdraget tar Palmer fra Beatles’ London til Berlinmuren og fra bakgatene i Beirut til Stillehavet.

Harry Palmer - LUCY BOYNTON som Jean

Lucy Boynton spiller den glamorøse spionen Jean Courtney som Harry Palmer har et godt øye til.

Foto: BEN BLACKAL/NIKOLA PREOVIC/ITV / NRK