NRK Meny
Normal

Forretningsvirksomheten

NRK har samlet sin kommersielle virksomhet i datterselskapet NRK Aktivum. NRK har også eierandeler i NTV, RiksTV, Norsk Mobil-TV og Digitalradio Norge.

NRK Aktivum

NRK-produkter: I 2012 fikk NRK 111 millioner kroner tilbake fra sitt datterselskap, NRK Aktivum, fra salg av NRK-produkter, rettighetssalg og salg av andre tjenester.

Foto: NRK

NRK Aktivum

NRK Aktivum er et heleid datterselskap som tar hånd om NRKs kommersielle virksomhet.

NRK Aktivum utvikler, selger og distribuerer NRKs produkter, tjenester og rettigheter basert på NRKs programproduksjon og merkevarer.

Les mer: NRK Aktivums hjemmesider

NRK-produkter

DVD-er, musikk, bøker, lydbøker og lisensprodukter lages og tilbys ut fra NRKs programarkiver og løpende produksjon i TV, radio og på nett.

NRK Aktivum selger sponsorplakater på TV, har et bredt eventtilbud og et tilbud til besøkende på Marienlyst i Oslo med omvisning i NRKs lokaler.

Les mer: Sponsorplakater i NRKs sendinger

111 millioner tilbake

NRK Aktivum omsatte i 2015 for 110 millioner kroner.

NRKs inntekter fra NRK Aktivum var i 2015 85,3 millioner kroner.

Les mer:

Eierinteresser i andre selskap

NRK har eierinteresser i noen kringkastingsrelaterte selskaper:

Eierandel i bakkenettet - NTV

NRK eier en tredjedel av Norsk Televisjon (NTV). TV 2 og Telenor eier også en tredjedel hver. Norsk Televisjon eier og drifter det digitale bakkenettet i Norge. Det betyr at selskapet er en distributør for fjernsynssignaler. Selskapet har to faste kunder; NRK, som distribuerer fjernsynssignalene åpent, og RiksTV, som er en operatør som selger kanalpakker til publikum.

Les mer: Dette er NTV

Eierandel i RiksTV

NRK har en eierandel i RiksTV på en tredjedel. Som NTV, eier også TV 2 og Telenor en tredjedel av dette selskapet. RiksTV er en operatør som selger kanalpakker til publikum gjennom det digitale bakkenettet, som eies og driftes av NTV.

Les mer: Dette er RiksTV

Eierandel i Mobil-TV

NRK eier også en tredjedel av Norsk Mobil-TV. TV 2 Gruppen og Viasat eier også en tredjedel hver. Norsk Mobil-TV er opprettet for å kringkaste tv-innhold til mobile enheter, som mobiltelefoner og bærbare tv-mottagere.

Digitalradio Norge

Digitalradio Norge har som formål å sikre en smidig overgang til digital radio for alle landets radiolyttere og for berørte profesjonelle aktører. Selskapet ble stiftet 10. november 2009, og eies av P4 og NRK.

Les mer: Dette er Digitalradio Norge

Tryvannstårnet i Oslo

NRK har eierandeler både i NTV, RiksTV og Norsk Mobil-TV.

Foto: Nadia Frantsen / NRK