Forretningsvirksomheten

NRK har samlet sin kommersielle virksomhet i datterselskapet NRK Aktivum. NRK har også eierandeler i NTV, RiksTV, Norsk Mobil-TV og Digitalradio Norge.

Video Nyttårskonsert med KORK, Fantorangen og Silje

NRK Aktivums inntekter bidrar til mer programproduksjonen i NRK. Populære Fantorangen fra barne-TV kan du for eksempel kjøpe som en tøyfigur.

Foto: Nyhetsspiller

NRK Aktivum

NRK Aktivum ble opprettet i 1997 som et heleid datterselskap av Norsk Rikskringkasting AS for å ta hånd om NRKs kommersielle virksomhet.

NRK Aktivum utvikler og selger NRKs produkter, tjenester og rettigheter basert på NRKs programproduksjon og merkevarer.

NRK Aktivum selger sponsorplakater på TV, og tilbyr DVD-er, musikk, bøker, lydbøker og lisensprodukter fra NRKs programarkiver og løpende produksjon i TV, radio og på nett.

Les mer: NRK Aktivums hjemmesider

NRK-produkter

DVD-er, musikk, bøker, lydbøker og lisensprodukter lages og tilbys ut fra NRKs programarkiver og løpende produksjon i TV, radio og på nett.

NRK Aktivum selger sponsorplakater på TV, har et bredt eventtilbud og et tilbud til besøkende på Marienlyst i Oslo med omvisning i NRKs lokaler.

Les mer: Sponsorplakater i NRKs sendinger

Les mer:

Eierinteresser i andre selskap

NRK har eierinteresser i noen kringkastingsrelaterte selskaper:

Eierandel i bakkenettet - NTV

NRK eier en tredjedel av Norsk Televisjon (NTV). TV 2 og Telenor eier også en tredjedel hver. Norsk Televisjon eier og drifter det digitale bakkenettet i Norge. Det betyr at selskapet er en distributør for fjernsynssignaler. Selskapet har to faste kunder; NRK, som distribuerer fjernsynssignalene åpent, og RiksTV, som er en operatør som selger kanalpakker til publikum.

Les mer: Dette er NTV

Eierandel i RiksTV

NRK har en eierandel i RiksTV på en tredjedel. Som NTV, eier også TV 2 og Telenor en tredjedel av dette selskapet. RiksTV er en operatør som selger kanalpakker til publikum gjennom det digitale bakkenettet, som eies og driftes av NTV.

Les mer: Dette er RiksTV

Eierandel i Mobil-TV

NRK eier også en tredjedel av Norsk Mobil-TV. TV 2 Gruppen og Viasat eier også en tredjedel hver. Norsk Mobil-TV er opprettet for å kringkaste tv-innhold til mobile enheter, som mobiltelefoner og bærbare tv-mottagere.

Digitalradio Norge

Digitalradio Norge hadde som formål å sikre en smidig overgang til digital radio for alle landets radiolyttere og for berørte profesjonelle aktører. Selskapet ble stiftet 10. november 2009, og eies av P4 og NRK.

Les mer: Dette er Digitalradio Norge

Tryvannstårnet i Oslo

NRK har eierandeler både i NTV, RiksTV og Norsk Mobil-TV.

Foto: Nadia Frantsen / NRK