Hopp til innhold

Digitalt bakkenett

3. september 2007 var en merkedag for NRK. Det nye digitale fjernsynsnettet i Norge startet sine sendinger, og NRK lanserte en ny kanal og mye nytt innhold.

Når og hvor?

Det nye kringkastingsnettet åpnet først i Rogaland, og i løpet av høsten kunne 80 prosent av befolkningen motta signalene. Her kan du se de fylkesvise åpningsdatoene for nettet: 

Slukkekart
Foto: NRK

Nødvendig å modernisere

Dagens kringkastingsnett har ikke plass til flere kanaler eller mer innhold. Stortinget vedtok derfor etablering av et nytt digitalt fjernsynsnett som skal erstatte det gamle analoge.

Ved å ta i bruk digital teknologi kan frekvensene utnyttes langt bedre. Kort fortalt er det plass til å sende om lag 10 kanaler digitalt, der det analogt kan sendes én.

For å ta i bruk det nye nettet må seerne gå til anskaffelse av en dekoder. Stortinget har bestemt at prisen for enkle dekodere ikke skal overstige 1500 kroner. Dekodere kan kjøpes i forretninger som selger forbrukerelektronikk.

Nye NRK-kanaler

NRK nytter anledningen til å relansere NRK2 som en nyhets- og aktualitetskanal, samt å lansere den helt nye underholdningskanalen NRK3 . I desember åpnet dessuten NRKs splitter nye barnekanal NRK Super på NRK3 på dagtid.

NRK1 vil fortsatt være den brede populære allmennkanalen den er i dag.

Ikke dekning?

Fem prosent av husstandene i Norge vil ligge utenfor dekningsområdet for det digitale bakkenettet . Disse vil få anledning til å motta NRKs tv- og radiotilbud med parabolantenne uten avgift til satellittdistributør.

Les mer om tilbudet her.

Spørsmål og svar:

· Hvem gjør hva med bakkenettet?

· Angår teknologiskiftet deg?

· Har du kabel eller parabol?

· Kan jeg fortsatt se TV på hytta?

· Må jeg ha nytt fjernsynsapparat?

Her finner du tilrettelagt informasjon om overgangen til digital-TV:  

Digitaltvinorge.no

LETTLEST (PDF-BROSJYRE)

Samisk

In English

Samisk (PDF-brosjyre)

Lulesamisk (PDF-brosjyre)

Kvænsk (PDF-brosjyre)