Hopp til innhold

DAB og DAB+

Alle NRKs kanaler blir nå sendt i DAB+. Frem til 11. januar ble noen av kanalene sendt i DAB.

DAB-radio

Frem til 11. januar 2017 sendes noen av NRKs kanaler i DAB, mens andre sendes i DAB+. Men fra den 11. januar 2017 vil alle sendes i DAB+.

En DAB+radio kan ta imot både DAB- og DAB+signaler, men en DAB-radio tar ikke imot DAB+signaler. Spiller ikke radioen din av NRKs kanaler, betyr det at du har en DAB-radio.

Les mer: Slik gjør du nytt kanalsøk

Med DAB+ er det plass til flere kanaler, og det er den standarden europeiske kringkastere og produsenter er blitt enige om å bruke. Dette ble klart i 2007. Derfor mente både norsk radiobransje og Stortinget at det mest hensiktsmessige er å ha DAB+ som standard også i Norge, selv om det har en kostnad for enkelte lyttere.

Reklamasjon eller erstatning?

Ved kjøp av radio skal forretningen sørge for at du som forbruker får god informasjon. Mangelfull eller uriktig informasjon om digitalradioovergangen, og konsekvensene dette har for din fremtidige bruk av radioen kan gi grunnlag for reklamasjon.

Forhandlerleddet har selv et ansvar for å holde seg orientert om forhold av betydning for brukerne, og har ansvar for å selge produkter som er i tråd med de teknologiskift som gjennomføres.

Fremdeles noen kanaler i DAB

P4 og Radio Norge fortsetter å sende i DAB.