NRK Meny
Normal

Hjelpeteam på veien

Fra tirsdag 6.juni er det hjelpeteam på veien i tre uker for å hjelpe lytterne med overgangen til digital radio. 21.juni opphører riksdekkende FM-sendinger i Sogn og Fjordane, Hordaland, Rogaland og Agder-fylkene.

DAB-hjelpeteam

Arild Hellgren og Ragnar Svartor er hjelpeteam i Agder-fylkene. Bilverksteder og forhandlere kan vente seg besøk, og er det lyttere som NRKs Publikumsservice ikke får til å hjelpe over telefon, kommer disse karene hjem til dem. (Foto: Ole Kaland, NRK)

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

Teamene følger opp henvendelser fra lyttere, besøker forhandlere og utfører kontrollmålinger av dekning.

Hjelpeteamene består av ansatte fra NRK, P4 og Radio Norge. Det er ett team for hvert fylke, bortsett fra det ene teamet som dekker både Vest-Agder og Aust-Agder. Lyttere som har spørsmål eller trenger hjelp kan ta kontakt med NRK Publikumsservice. Dersom det er behov for oppfølging kan teamene gjøre hjemmebesøk.

Følger slukkingene

Det var også hjelpeteam på veien i forbindelse med FM-slukkingene som allerede er gjennomført. Teamene har vært på flere hjemmebesøk i Nordland, Trøndelag, Møre og Romsdal, Oppland, Hedmark, Buskerud og Telemark.

I et flertall av tilfellene har justering av utstyr hjulpet lyttere til bedre radiomottak. Montering av antenne i bil og båt har skapt problemer, og mange har forvekslet dette med mangel på DAB-dekning. Mottaket blir dårlig dersom monteringen er feil.

Feil i innstillinger og radiokanalenes ulike dekningsgrad, har også medført at lyttere har trodd de mangler dekning.

NRKs DAB-nett dekker 99,7 prosent av befolkningen, mens kommersiell radio dekker 92,8 prosent av befolkningen.