Ny sportssjef i NRK

Egil Sundvor blir ny sportsredaktør i NRK.

Egil Sundvor

Egil Sundvor er nå formelt ansatt som sportsredaktør i NRK.

Foto: Knut Bry

- Dette er stort på alle mulige måter. Jeg gleder meg til å bli en del av Sporten og den fagligheten som er her. Ambisjonen er å kle den digitale ledertrøya ordentlig på NRK Sport, slik at vi også i framtiden klarer å samle det sportsinteresserte Norge der de er, når de vil. Det skal vi lykkes med gjennom kontinuerlig utvikling av oss selv og våre prosjekter, sier Sundvor.

Sundvor kommer fra en stilling i NRKs Strategidivisjon der han har jobbet med endring, innovasjon og ledelse. Han har journalistisk bakgrunn og har tidligere blant annet vært redaksjonssjef i Dokumentar og samfunn i NRK i fem år og redaksjonssjef for sportsnyheter. Han har også jobbet med PFU-saker i Norsk presseforbund.

- Solid erfaring

- Jeg er veldig fornøyd med at Egil Sundvor har takket ja til å bli NRKs nye sportsredaktør. Han har solid erfaring som redaksjonell leder og hans kompetanse fra arbeidet med strategi og innovasjon vil være til stor nytte både for NRK Sport og for resten av divisjonen, sier Marienlystdirektør Vibeke Fürst Haugen.

- Sundvor kjenner mulighetene og utfordringene i avdelingen og er godt skodd for å utvikle NRK Sport videre.

Stillingen som redaktør for NRK Sport var lyst ut både internt og eksternt, og hadde 15 søkere. Sundvor har fungert i stillingen etter at Rune Haug sluttet i april. Haug hadde da vært sportsredaktør i åtte år.

Les også: Dette var sportstilbudet i NRK i 2015