Informasjon fra NRK

Blir ny musikksjef i NRK P3

Ida Eline Tangen blir ny musikksjef i NRK P3.

Ida Eline Tangen

- Jeg gleder meg veldig til å ta fatt som musikksjef i NRK P2, sier Ida Eline Tangen.

Foto: Selma Sofie Tangen

NRK P3 har funnet sin nye musikksjef. Ida Eline Tangen (30) har en variert erfaring og bakgrunn fra medie-, kultur- og musikkbransjen og hun har masterutdanning i organisasjon og ledelse.

Tangen har flere års erfaring fra både kommersiell radio og NRK. Hun har jobbet som programleder på Radio 1, og i flere stillinger i ulike redaksjoner i NRK P3, mP3 og Urørt, som produsent, programleder, musikkprodusent og prosjektleder. I tillegg har hun lang erfaring som DJ og hun har vært musiker selv.

Som musikksjef i NRK P3 skal Tangen ha ansvar for et bredt felt. Hun skal lede musikkprodusentene som legger musikken i både P3, mP3 og P3X og hun får ansvaret for Urørt, som er P3s portal for usignerte norske artister.

- Løfte frem den beste norske musikken

Musikksjefen har også overordna ansvar for all musikkbruk i P3-universet, på alle plattformer - og er den som kommuniserer utad om P3s musikkoppdrag.

- Det er en ære å bli en del av musikkredaksjonen i NRK P3. Jeg ser frem til krevende og morsomme utfordringer i en mediehverdag i stor endring. NRK P3 er dyktige, kreative og modige, og har gjort mye innovativt på norsk og internasjonal musikk, sier Ida Eline Tangen.

Hun sier NRK P3 skal fortsette å ta målgruppen på alvor og jobbe hardt for å nå dem.

- Jeg er gira på å fortsette arbeidet med og løfte frem den beste norske musikken, spesielt i en tid hvor det skjer utrolig mye spennende innenfor ny, norsk musikk. Jeg gleder meg veldig!, sier Tangen.

114 søkere

Redaksjonssjef for radio og podkast i NRK P3, Ida Jevne, opplyser at det var stor interesse for stillingen, og blant de 114 søkerne mange spennende navn.

- Det var hard kamp om denne jobben og det har vært en lang og grundig rekrutteringsprosess, men jeg er veldig fornøyd med å ha funnet akkurat Ida Eline Tangen, sier Ida Jevne.

Jevne peker på at Tangen viser stor forståelse for P3s unike rolle og oppdrag, og for jobben som hun skal inn i.

- NRK P3 skal fortsatt være den viktigste formidleren av ny, norsk musikk – på alle våre kanaler og plattformer - og Ida har både ambisjoner og evner til å ta dette viktige P3-oppdraget videre, sier Jevne.

Ida Eline Tangen tiltrer som musikksjef i NRK P3 rett over nyttår.