Hopp til innhold

Bli med når NRK oppsummerer presidentvalget

NRK Urix og Debatten lager nachspiel etter USA-valget og sender direkte fra Konserthuset i Oslo. Vil du være publikum?

Hege Moe Eriksen og Ingunn Solheim
Foto: NRK

- Når den villeste valgkampen i moderne tid er over i USA, må vi jo fordøye det. Her trengs både debatt og analyse, og derfor er det gøy at Urix og Debatten slår kreftene sammen. Det er tusen spørsmål i hodet mitt. Og jeg gleder meg veldig til å gi folk en sending de kan nyte fra godstolen eller være tilstede på i Konserthuset, sier programleder Ingunn Solheim i Debatten.

Sammen med Hege Moe Eriksen leder hun den 90 minutter lange sendingen som skal oppsummere presidentvalget i USA. Sendingen planlegges fortløpende, og helt sikkert hvordan den blir, vet vi ikke før valgresultatet er klart om morgenen onsdag 9. november. Og spørsmålene er mange: Hva betyr det om USA får sin første kvinnelige president? Hvilken symboleffekt har det, og har det noe å si at det er en kvinne i verdens mektigste posisjon? Og hva hvis Donald Trump klarer å gjøre det umulige mulig; nemlig å vinne nøkkelen til Det hvite hus. Hva slags politisk jordskjelv kan vi vente oss da, i USA og resten av verden?

- Dette er nachspielet du ikke vil gå glipp av, sier Urix-programleder Hege Moe Eriksen. - Sjelden har vi vært vitne til et så vanvittig spennende valg, og sjelden har det stått mer på spill! Vi samler det som finnes av ekspertise og spennende gjester, både her hjemme og i USA for å forstå konsekvensene av USA-valget- det hele i en storstilt halvannen times sending, direkte fra Konserthuset i Oslo.

Du kan være publikum

Den kombinerte Urix- og Debatten-sendingen sendes direkte på NRK1 fra kl. 21.30 til 23.00 onsdag 9. november. Det er også mulig å være publikum i Konserthuset, der du kan følge diskusjonene fra baren og være tett på sendingen som oppsummerer inntrykkene fra årets store hendelse.

Det er gratis inngang. Du trenger ikke billett, men det er "førstemann til mølla" og begrenset antall plasser. Alle må være på plass når dørene åpner kl. 21 ved hovedinngangen til Konserthuset. For spørsmål ta kontakt med redaksjonsleder Live Kaldestad på live.kaldestad@nrk.no.

Se også: USA-valg et helt døgn