13 vil ha TV-aksjonen

13 organisasjoner vil ha TV-aksjonen i 2015.

Søknadsbunken til tv-aksjonen
Foto: Erik Berg-Hansen

- Dette er to færre enn i fjor, men likevel godt over gjennomsnittet for antall søkere etter år 2000, forteller sekretær for Innsamlingsrådet i NRK, Erik Berg-Hansen.

Blant søkerne finner vi også i år flere av de største hjelpeorganisasjonene her i landet, som for eksempel Kreftforeningen og Røde Kors.

Barn og klima
Fire av søkerne har formål som er rettet mot barn og unge, det gjelder Redd Barna, SOS Barnebyer, Atlas-alliansen og Strømmestiftelsen.

To av søkerne har fokus på miljø og klima, nemlig Greenpeace og Regnskogfondet. Mens Greenpeace ikke har søkt på TV-aksjonen de siste årene, står Regnskogfondet på søkerlista for 10. året på rad.

TV-aksjonen 2015: Her er søkerne

Avgjøres i juni
Det er Innsamlingsrådet i NRK som innstiller ovenfor kringkastingssjefen hvilken organisasjon som bør få TV-aksjonen og det såkalte tildelingsmøtet er i år lagt til tirsdag 3. juni.

Fjorårets TV-aksjon var det Nasjonalforeningen for folkehelsen som hadde og den innbrakte rekordhøye 229 millioner kroner til demens-saken.

Årets TV-aksjon er det Kirkens Nødhjelp som har fått. Når den går av stabelen til høsten har den som motto "Vann til en million».

Les også: Alt om TV-aksjonen