«Söta bror» tapte OL-finalen mot Frankrike

Sveriges håndballherrer leverte nok en gang en imponerende forestilling i OL, men måtte til slutt gi tapt for regjerende mester Frankrike i finalen.

Dramatisk finaletap for svenskene

Dramatisk finaletap for svenskene

Kim Ekdahl

Kim Ekdahl og resten av de svenske håndballherrene ble et nummer for små mot Frankrike i OL-finalen. Dermed ble det sølv til «söta bror».

Foto: JANERIK HENRIKSSON / NTB scanpix
London Olympics Handball Men

De franske håndballgutta kunne slippe jubelen løs etter finaleseieren.

Foto: Petr David Josek / Ap

Det svenske herrelandslaget i håndball imponerte stort ved å nå OL-finalen i London, og hadde et lite håp om å slå selveste Frankrike i kampen om gullet.

Men de franske håndballstjerene, som før OL hadde vunnet fire av de fem siste internasjonale mesterskapene, ble for sterke for Staffan Olsson og Ola Lindgrens gutter.

Sverige presset Frankrike helt til døra, men måtte til slutt se seg slått 21-22.

Avgjort på slutten

Franskmennene fikk tidlig et lite overtak på svenskene, og gikk til pause med 10-8-ledelse.

Sverige var i perioder fullt på høyde med Frankrike i den andre omgangen, men med under to minutter igjen av oppgjøret, viste Claude Onestas herrer hvorfor de regnes som verdens beste håndballlandslag.

På stillingen 21-20 til Frankrike, og med én mann på sidelinjen med en tominutters utvisning, maktet Frankrike å sette inn 22-20.

Sverige reduserte riktignok til 21-22 like etter, men måtte til slutt innse at de franske stjernespillerne trakk det lengste strået.

Dermed forsvarte franskmennene OL-gullet fra Beijing i 2008.

Ingen medaljefavoritt

På veien til OL-finalen slo Sverige EM-mester og nabo Danmark, før de i semifinalen slo Ungarn 27-26 i en særdeles jevn batalje.

Dermed fikk svenskene muligheten til å spille for OL-tittelen for fjerde gang i historien, bare få måneder etter at de ikke var gode nok til å kvalifisere seg til VM.

– Det er ganske ufattelig, sa den svenske spilleren Kim Ekdahl du Rietz til expressen.se i forkant av finalen.

Ekhdal og resten av lagkameratene klarte imidlertid ikke å sikre Sveriges håndballherer deres første OL-gull.

Som i 1992, 1996 og 2000 ble det også i 2012 finaletap og sølv for «söta bror».