Ingebrigtsen lader opp med bananer og Eminem

LONDON (NRK.no) Henrik Ingebrigtsen har allerede nådd sitt mål i London-OL. Foran finalen følger 21-åringen rutinene han må gjøre hver gang han skal konkurrere.

Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen satset for fullt på løping da han var 17 år gammel. Fire år senere er han i OL-finale på 1500 meter.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Jeg må følge rutinene mine, og det skjer ikke at jeg bryter dem, sier Henrik Ingebrigtsen til NRK.

  • Se Ingebrigtsen i OL-finalen på 1500 meter klokka 22.15 på NRK1 i kveld!

Tirsdag kveld løper Ingebrigtsen finalen på 1500 meter. Det holdt på å gå galt for nordmannen i semifinalen søndag, men 21-åringen tok seg til finalen med femteplass.

Banan og 80-tallsrock

Selv om OL-finalen trolig blir karrierens høydepunkt for den ferske europamesteren, endrer han ikke på rutinene. I timene før en konkurranse har han noen ufravikelige rutiner han følger.

– Tre timer før konkurranse spiser jeg loff og banan, så drikker jeg red bull og vann. En time før begynner jeg å varme opp, og hører litt på musikk. Det kan være Eminem, AC/DC, Def Leppard og Van Halen. Så har jeg samme oppvarmingsrutine hver gang, forteller nordmannen.

Som så ofte når Henrik er i aksjon, sitter pappa Gjert sitter ved sden av.

– Det er mye 80-tallsrock på deg, altså? spør vi.

– Ja, bryter pappa Ingebrigtsen inn, også ler de to litt.

Det er ikke mer enn fire år siden Ingebrigtsen bestemte seg for å satse alt på idretten sin.

I OL var målet først å ta seg til finale. Nå som han er der, så mener han at «alt kan skje».

– Jeg var 17 år da jeg bestemte meg for å satse 100 prosent på løping. Før det satset jeg vel 100 prosent på flere idretter, sier han.

Overrasket over å være i OL

Før OL startet, fikk unggutten også spørsmål om hvem av de norske utøverne han trodde ville overraske mest positivt i OL.

– Kan jeg si meg selv? Jeg synes jeg har overrasket mest bare ved å være her, sa Ingebrigtsen.

Det er også flere idretter som fenger nordmannen. Han endte med å satse på løping, men kunne tenke seg suksess i flere idretter om han måtte velge en annen øvelse.

– Det hadde vært kjekt å være beste svømmer, 100-meterløper eller sykkelrytter. Det hadde jo vært kjekt å være beste fotballspiller også, i alle fall pengemessig, sier han, før han legger til:

– Også hadde det vært kjekt å være beste 1500-meterløper.

21-åringen sikret seg EM-gullet så sent som i juli i år. Tidligere landslagstrener i friidrett, Leif Inge Tjelta, tror Ingebrigtsen kan overraske igjen.

– Blir han blant de seks beste vil det være helt fantastisk, men det er ingenting som vil overraske meg med denne gutten. I et helt optimalt løp vil det til og med være mulig med medalje, mener Tjelta.