Slik blir Paralympics på NRK.no

NRK.no sender Paralympics i fire egne nettkanaler. Du kan se øvelsene direkte i HD-kvalitet i vårt direktesenter.

Charlotte Henshaw

Storbritannias Charlotte Henshaw forbereder seg på å svømme 100 meter bryst under Paralympics i Beijing. Hun tok sølv, men i år svømmer for gull på ny.

Foto: LIU JIN / Afp

NRK.no skal sende timevis med Paralympics-øvelser i fire egne nettkanaler de neste tolv dagene.

Åpningsseremonien starter klokken 20.30 på onsdag, mens lekene for alvor starter torsdag morgen klokken 10.00.

Da åpner også våre fire nettkanaler, som alle sender i HD-kvalitet med muligheten til å spole opptil tre timer bakover.

Rune Haug

Sportssjef Rune Haug mener det er viktig å formidle de sterke historiene i Paralympics.

Foto: NRK

– Dette er idrett på særdeles høyt nivå med prestasjoner som kan ta pusten fra de fleste. Samtidig er det også mange sterke historier i et Paralympics som forhåpentligvis kan være til inspirasjon for mange. NRK har et særskilt ansvar for å dekke funksjonshemmedes idrettsutøvelse, og Paralympics er årets store høydepunkt, sier NRKs sportssjef Rune Haug.

OL-nettpraten gjenoppstår

Akkurat som under OL kommer innholdet til å bli presentert i NRK.nos nye direktesenter. Det finner du nå både under adressene NRK.no/ol og NRK.no/paralympics.

Du kan chatte med NRKs reportere underveis i sendingen og surfe rundt på siden mens du ser på sendingene. Du kan selvfølgelig også finne all informasjon om våre sendinger i sendeplanen.

Vi kommer også til å levere fyldig dekning av Paralympics i form av nyhetsartikler og videoklipp.

Norske gullsjanser

Paralympics er ikke like stort som OL, men er uansett et enormt arrangement. 4.200 utøvere skal konkurrere i 21 idretter. Utøvere fra 165 land kjemper om 499 gullmedaljer.

Norge sender 22 utøvere. De skal delta i ni forskjellige idretter. Sjefen for den norske Paralympics-satsningen, Cato Zahl Pedersen, tror Norge kan gjøre det bedre enn i Beijing, da det ble syv øvelser.

– Sara Louise Rung har bare i år satt syv verdensrekorder i svømming – og hun skal delta i fem øvelser. Sonar-båten i seiling har vunnet VM de to siste årene. Tommy Urhaug i bordtennis er en av verdens beste bordtennisspillere og er en klar medaljekandidat. Svømmeren Mariann Vestbøstad Mathiesen tok medalje i Beijing, rytterne har to medaljer fra Beijing og Morten Jahr har en fersk VM-bronse i sykkel-VM, sier Zahl Pedersen til Norges Idrettsforbunds hjemmesider.