Nytt skremmeskudd fra Bolts største utfordrer

Verdensmester Yohan Blake følger Usain Bolt hundredel for hundredel i starten av OL-sesongen. Onsdag løp han 100-meter på sterke 9,84 sekunder.

Yohan Blake

Yohan Blake seiler opp som Usain Bolts største utfordrer under OL i London. Her står han på start under et stevne i februar.

Foto: JORGE SILVA / Reuters

– Jeg sa til Usain at jeg skulle gi ham en tankevekker her, så jeg reiste hit og leverte, sier Yohan Blake til AFP.

Han feide inn til 9,84 og soleklar seier i en turnering på Caymanøyene sent onsdag kveld. Det er bare to hundredeler bak Usain Bolts årsbeste på 100-meter.

Blake og Bolt foran rekordskjema

Det sier ikke rent lite. Bolt har nemlig vært svært fornøyd med sin egen bestetid.

Den gamle storsprinteren Ato Boldon uttalte tidligere denne uka at Bolts sesongåpning tyder på at verdensrekorden er innen rekkevidde i år.

– Usain Bolt har aldri åpnet 100-metersesongen så raskt, så dette er gode nyheter for dere som forventer en verdensrekord fra ham denne sesongen, sa Bolton til Sportingalert.com.

– Denne tiden er dårlig nytt for alle de andre, sa Bolton.

Det tok altså bare tre dager før Yohan Blake svarte, og nå er den regjerende verdensmesteren selvsikker foran resten av OL-sesongen.

– Jeg er faktisk foran skjema i forberedelsene til London-OL. Jeg gleder meg til neste løp, sier en selvsikker Yohan Blake til AP.

Seiler opp som hovedutfordrer

Yohan Blake

Yohan Blake deltok ikke på 100-meter da Bolt satte årsbeste. Han var imidlertid på samme stevne og satte årsbeste på 200-meter med 19,91.

Foto: RICARDO MAKYN / Afp

De færreste hadde hørt om 22-åringen før VM i Daegu i fjor, men han skjøt inn på stjernehimmelen ved å vinne 100-meteren da Usain Bolt tjuvstartet.

Nå seiler han opp som den største favoritten til å slå Bolt - også om Bolt skulle komme seg til mål denne gangen. For etter en rekke sesonger med mye snakk om Asafa Powell og Tyson Gay, er det Yohan Blake som er på alles lepper i OL-sesongen.

– Begge to er kapable til å levere eksepsjonelle løp på en hvilken som helst dag, sier Glen Mills, som er trener for begge de lynraske jamaicanerne.

Yohan Blake har 9,82 som personlig rekord på 100-meter. På 200-meter er han kanskje enda hvassere med tidenes nest raskeste tid, 19,26. Han har uttalt at han ønsker å satse på begge distansene i OL.

Bolt har verdensrekorden på begge distanser med 9,58 på 100-meter og 19,19 på 200-meter.