Heiagjengen har billetter til feil kamp

«Håndballens Venner» har havnet i en ordentlig billettknipe. Grunnet den svake norske innsatsen i OL, sitter de på dyrekjøpte billetter til feil kvartfinale.

Håndballens Venner og Thorir Hergeirsson

De norske håndballsupporterne 'Håndballens Venner' har bommet med forhåndstipsene, og sikret seg kvartfinalebilletter til feil kamp.

Foto: NTB Scanpix
  • Se kvartfinale Norge - Brasil fra kl 10.00 på NRK1!

– Vi har greid å få tak i 16 billetter til riktig kamp, så det ble loddtrekning om hvem som fikk de. Men fortsatt har over 150 av oss billetter til feil kamp, sier styreleder i supportergruppa, Karin Irene Singstad, til NRK.no.

Overvurderte Norges innsats

«Håndballens venner» har tatt turen til London for å følge sine håndballstjerner, men etter at Norge tok seg til kvartfinalen som fjerde beste lag i gruppe B, har dilemmaet oppstått.

For supportergjengen, som i London teller 182 stykker, regnet seg frem til at Norge enten ville vinne gruppen eller bli nummer to.

Karin Irene Singstad

Karin Irene Singstad er tidligere norsk landslagsspiller, og var på laget som tok sølv under OL i Seoul i 1988.

Foto: Hvaal, Morten / NTB scanpix

– Vi kjøper sånne pakker, og måtte gamble i forhold til hvilke kvartfinaler vi ønsket billetter til. Vi valgte kamper utifra at Norge skulle bli nummer én eller to i gruppa, sier Singstad.

Men etter 25-20-tapet mot Spania på søndag, endte Norge på fjerdeplass i gruppa, og møter Brasil i tirsdagens kvartfinale.

– Vi hadde jo aldri drømt om at de skulle bli nummer fire, sier hun.

Har brukt 10.000 på billetter

Den feststemte supportergjengen har derfor sikret seg billetter til kvartfinalekampene Russland - Korea og Frankrike - Montenegro, men ikke Norge - Brasil.

Samtlige av de reisende supporterne har brukt rundt 10.000 kroner på billetter til håndballturneringen.

– Vi har vært på billettjakt i hele dag. Vi har forsøkt å komme i kontakt med andre lags supportergrupper for å få byttet billetter, men det har ikke vært lett. Foreløpig har kun et fåtall av oss fått ordnet billetter, sier Singstad, som planlegger å møte opp på arenaen i morgen i håp om å klare å få byttet til seg kampbillett.

– Hvis ikke må vi vel se kampen på pub eller på hotellrommet, sier styrelederen.

Singstad mener det ikke er aktuelt å gå til innkjøp av nye billetter.

– OL-billettene er jo så dyre, at vi må gjøre et valg. Det koster fort opp mot 30 000 kroner for å kjøpe nye billetter, sier hun.

Heier uansett

– Hva synes du om innsatsen til de norske håndballjentene så langt?

Etter min mening er et OL det største du kan oppleve som håndballspiller, det vet jeg av egne erfaringer. Jeg skjønner ikke at det kan være så vanskelig å motivere seg til noe sånt. Det er litt rart at de ikke hever seg mer, sier den tidligere landslagsspilleren, før hun påpeker:

– De er jo ikke ute ennå, på langt nær. De har en god sjanse i morgen. Vi heier på dem uansett. Vi som supportere har kanskje vært litt bortskjemte med hvordan de har gjort det tidligere, sier Singstad.