Håndballjentenes gullbonus: 75 000 kroner

LONDON (NRK.no) Lørdag jublet de norske håndballjentene for OL-gull i London. Nå kan de vente seg en grei økning på bankkontoen også.

Hånballjentene jubler for OL-gull

Her er jentene som forsvarte OL-gullet fra Beijing. I 2012 får de 15 000 kroner mer i gullbonus enn de fikk etter lekene i 2008.

Foto: MARKO DJURICA / Reuters
Heidi Løke viser gullmedaljen fra OL

Heidi Løke viser fram gullmedaljen fra London-OL.

Foto: MARKO DJURICA / Reuters

– De er magiske, og klarer det som vi andre bare drømmer om. De gjør drømmen til virkelighet.

Håndballpresident Karl Arne Johannessen var nesten ustoppelig da han lirte av seg ros til de norske gulljentene før seiersbanketten natt til søndag.

For andre sommer-OL på rad er det Norge som har skrevet seg inn i historiebøkene med gull i kapitelet om kvinnehåndball.

Det setter sponsorene såpass pris på, at hver enkelt spiller nå blir belønnet med mer enn bare gullmedaljen.

– Vi har en avtale som gir dem 75 000 kroner hver i gullbonus, bekrefter håndballpresidenten til NRK.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Her tar Norge gull

VIDEO: Se avslutningen av finalen, og gulljubelen som fulgte her!

Solid avslutning på OL

Totalt får håndballjentene rundt én million forhåndsavtalte sponsorkroner fordelt mellom seg, men veien fram mot bonuspengene og OL-gullet har vært vanskeligere enn mange hadde håpet på.

Norge fikk en treg start i gruppespillet, og var ikke bedre enn nummer fire da utslagsrundene startet.

Etter flere tunge kamper løsnet det plutselig mot slutten av kvartfinalen mot Brasil, og i semifinalen mot Sør-Korea var de norske jentene suverene.

I selve finalen ledet Norge fra start til slutt, og ble applaudert av Montenegro da resultattavla til slutt viste 26-23 i favør Norge.

– Dette viser resultater av det systematiske arbeidet som legges ned. Vi tenker langsiktig, og håper at de skal være i verdenstoppen i lang, lang tid framover, sier Johannessen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Håndballjentene feirer OL-gullet

Etter flere tøffe kamper kunne håndballjentene endelig feire OL-gullet med en skikkelig fest.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Spiller ikke for pengene

Etter OL-gullet i Beijing kunne jentene cashe inn 60 000 kroner hver i bonus.

Det var ikke i nærheten av Russlands sølvjenter, som ifølge VGs tall i 2008 fikk litt over 500 000 kroner og en bil etter å ha tapt for Norge.

Men de norske jentene klaget ikke over summen den gangen, og et kjapt søk i skattelistene viser at London-bonusen på 75 000 kroner er en grei økning av årslønna til flere av de norske spillerne.

– Det er jo noen kroner, sier håndballpresidenten, som tviler på at bonuspengene har hatt en plass i spillernes tanker under lekene i London.

– Nei, definitivt ikke. Dette er en hyggelig påskjønnelse som de sikkert blir glade for, men det er ikke derfor de er her.