– Et av de verste lagene Norge kunne trekke

Mandag står mye på spill for det norske sandvolleyballparet Tarjei Skarlund og Martin Spinnangr når de møter den canadiske duoen Martin Reader og Joshua Binstock.

Martin Spinnangr og Tarjei Viken Skarlund

Martin Spinnangr (t.v.) og Tarjei Skarlund skal spiller viktig kamp mot den canadiske duoen Martin Reader og Joshua Binstock.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Skarlund og Spinnangr tapte sin første kamp i gruppespillet i sandvolleyball da de møtte brasilianerne Pedro Cunha og Ricardo Santo (0-2).

Vinner de ikke mot canadiske Martin Reader og Joshua Binstock kan videre avansement i OL-turneringen henge i en tynn tråd.

– Canada var et av de verste lagene Norge kunne trekke fra den laveste seedingpuljen, og kan bli en hard nøtt. Men spiller Tarjei og Martin på sitt beste så vil de vinne denne kampen, sier Vegard Høidalen, NRKs ekspertkommentator.

Se kampen på NRKs OL-sider eller NRK1 kl 12!

Har slitt med skader

En seier i mandagens kamp er svært viktig for det norske laget. De bør vinne både mot Canada og Storbritannia for å sikre videre avansement.

Mandagens motstander, Canada, er ingen umulighet å slå for Norge.

Det norske laget er høyere seedet både i OL og på verdensrankingen.

De norske gutta har imidlertid slitt med skulderskader i oppkjøringen til OL, og spillet deres har vært sterkt preget av dette.

Må luke vekk feilene

Canada vant på sin side sitt første oppgjør mot hjemmehåp Storbritannia etter overbevisende spill.

– I utgangspunktet er det litt vanskelig å legge opp en god taktikk mot dette canadiske laget. De er to ganske like og allsidige spillere, som ikke har klare svakheter. På den annen side har de heller ingen ekstreme styrker, sier Høidalen.

Han mener det norske laget har en klar styrke med Spinnangrs blockrekkevidde og Skarlunds gode forsvarsspill.

– Om Tarjei og Martin klarer å luke vekk personlige feil, så vinner Norge, sier han.