Yndlingsosten din kan forsvinne

Liker du ridderost, greddost, krydderost eller jarlsberg best? Over helga er sannsynligheten stor for at du ikke vil finne yndlingsosten din i butikkhylla.

Ost
Foto: , Scanpix

Lørdag streika ansatte ved 21 Tine-meierieri landet. Nå får de selskap av flere. På fredag blir også meieriene i Ålesund, Sandnessjøen og Heimdal tatt ut i streik. Dermed vil totalt 1053 av 2800 fagorganiserte i Tine være i streik. Og dette for konsekvenser for deg som forbruker.

Her ser du hvilke meierier som er tatt ut i streik

Tomt i butikkhyllene

Visedirektør i Tine, Stein Øian, bekrefter at streiken vil gå utover forbrukerne snart.

- Det ligger an til å bli en vanskelig situasjon utover uka. Jeg er redd for at butikkene vil gå tomme for meieriprodukter om kort tid, sier han.

Og det er de spesialproduserte godsakene som forsvinner først.

- Vanlig hvitost og brunost har vi store lager av, det har sannsynligvis også de forskjellige butikkene. Det er nok nisjeproduktene og de lokale produktene som tømmes fra butikkhyllene først, sier han.

Ikke melk til Ålesund

Tine vil fortsette å levere melk til butikkene, det er først og fremst de andre produktene som lager hull i butikkhyllene. Ålesund derimot, vil som eneste sted i landet, gå helt tom for melk fra Tine.

- Det vil dessverre bli problemer med melkeleveransen til Ålesund, bekrefter Øyan.

Norsk Nærings- og nytelsesmiddelarbeiderforbund(NNN) har nemlig avslått søknaden om å få kjøre ut melk til Sunnmøre når meieriet i Ålesund blir tatt ut i streik på fredag. Konkurrenten Q-meieriene leverer imidlertid melk til Sunnmøre, så sunnmøringene kan drikke melk til frokost likevel.

Les mer om streiken i Ålesund her

Dårlig reklame

Øyan håper forbrukerne fortsetter å ha tillett til Tine etter streiken, en han frykter at mange vil etablere nye vaner, og i verste fall ty til Q-melk.

- Det er alltid en fare for at folk kan gå over til andre produsenter når de ikke finner det de skal ha i butikken, sier han.

Han håper likevel at forbrukerne legger dette bak seg når streiken er over, og at de fortsetter å nyte melk og ost fra Tine i tida framover også.