Grønt Norge-gründer innrømmer å ha bløffet

Waleed Ahmed og Grønt Norge har skrytt av enorme avtaler og utrolige pengesummer siden første gang de fikk medienes søkelys på seg. Nå innrømmer Ahmed at det meste var en bløff.

Waleed Ahmed

Waleed Ahmed ble presentert som Norges Mark Zuckerberg, etter sitater fra Innovasjon Norge. Nå har den tynne isen under Ahmeds føtter bristet.

Foto: Daniel Eriksen / NRK

Etter et voldsomt press fra media og aktører Waleed Ahmed hevder å ha gjort avtaler med innrømmer nå den unge gründeren å ha bløffet.

Millionavtalene han «hadde i boks» viser seg nå å ha vært veldig vage, om de i det hele tatt har eksisteret.

Han innrømmer altså at avtalene han har presentert i mediene er «av det luftige slaget».

– Jepp, det er de. Etter å ha pratet med bedriftene, så vi hvor mange butikker de hadde, og så bare tenkte vi at «så mange bestiller de». Og da sa vi det utad, sier administrerende direktør Waleed Ahmed til Dagens Næringsliv, vedrørende de påståtte avtalene med Telenor og AT&T.

Avisen har tidligere anklaget Grønt Norge for ren løgn.

Millioner, Obama og Bollywood

Ahmed og hans Grønt Norge har fått mye spalteplass i norske økonomimedier de siste årene. Ahmed har skrytt av avtaler til millioner av kroner, at han skulle møte president Barack Obama og at han hadde fått en filmavtale med Bollywood.

Blant personer som har uttalt seg veldig positivt om Ahmed finner vi Trond Giske og Idar Vollvik, for å nevne noen.

Ahmed var til og med på middag hos kronprinsparet på Skaugum.

Ahmed fikk støtte av Innovasjon Norge, som også roste den unge gründeren opp i skyene. De sa til NRK.no han hadde en Mark Zuckerberg-type holdning.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ren bløff

Ahmed og de kongelige

Waleed Ahmed sammen med blant annet Kofi Annan, dronning Sonja, dronning Rania og kronprinsparet. Bildet er tatt i forbindelse middagen for the United Nations Foundation Board of Directors.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Flere av de store mediene skrev tidlig at Ahmeds avtaler ikke var gjort rede for. Kritikken mot Grønt Norge ble hardere og hardere, og til slutt skrev flere at firmaet hans var en ren bløff.

Ahmed forsvarte seg med å legge ut en rekke økonomiske dokumenter på sin blogg, uten at dette gjorde noen forskjell. Dokumentene er i dag tatt bort.

Han gikk også ut Østlandets Blad og prøvde å forsvare seg.

– Jeg har vært utsatt for svertekampanje, sa Ahmed til avisen.

Ingen av påstandene stemmer

Økonominettstedet E24 har gjennomgått 12 av påstandene Ahmed har kommet med i forbindelse med Grønt Norge.

Researchen viser at ingenting stemmer.

E24 skriver at Ahmed har løyet om avtaler med flere produsenter, løyet om kontrakter mange millioner kroner, løyet om at han skulle møte Barack Obama og vært uærlig om produktene sine.

NRK.no har prøvd å komme i kontakt med Waleed Ahmed, men per fredag kveld har ingen av henvendelsene blitt returnert.