Vil ta patent på "farvel"

Microsoft vil nå ta patent på en automatisk beskjedfunksjon som skal gjøre det lettere å komme unna kjedelig Messenger-prat.

Bill Gates er sjef for Microsoft
Foto: GABRIEL BOUYS / AFP

Den amerikanske programvaregiganten Microsoft har mange ganger blitt kritisert for å legge sin klamme hånd over produkter, og dermed blitt anklaget for å ta uforholdsmessig stor plass i markedet.

Les: Microsoft inn i Facebook

Nå trår Bill Gates og Microsoft til igjen, og tar patent på et system som automatisk skal sende en beskjed når man for eksempel lukker chatteprogrammet Messenger, skriver Jp.dk.

Les: EU knuser Windows-monopolet

- Ha en fin dag

Mange har helt sikkert hatt samtaler på Messenger de gjerne skulle vært foruten, men som man likevel har problemer med å avslutte brått.

Nå kan altså et dataprogram gjøre det for deg - med meldinger som "Ha en fin dag", "Beklager, jeg har nok nødt til å gå nå" og "Ha en fantastisk dag."

Det skal også være mulig å sette opp sin egen profil, hvor du kan bestemme hva det skal stå, hvilken tid på dagen det er, humør og lengde på samtale, heter det i uttalelsen fra Microsoft.

Så gjenstår det å se om også dette produktet blir en suksess, og om verdens desidert største programvareleverandør med sine 50.000 ansatte, blir enda rikere.