NRK Meny
Normal

Vil avblåse Mecom-salget

De ansatte i Orkla Media ber styreleder Stei Erik Hagen i Orkla ASA om å gripe inn og avblåse salget til Mecom.

Stein Erik Hagen, som lørdag skal feire seg selv som 50-åring, har nå en mulighet til å gripe inn og sørge for at de norske avisene beholdes i Norge, mener de tillitsvalgte.

Allerede på styremøtet som vedtok å selge Orkla Media ble det reist tvil om Mecom har råd til å kjøpe.

Sentrale styremedlemmer gikk på styremøtet ut og advarte mot et salg til Mecom på grunn av deres finansielle situasjon, skriver Dagens Næringsliv.

Flere medier har de siste dagene spekulert på om salget kan gå i vasken fordi Mecom ikke nok kapital. Årsaken til problemene å skaffe den fornødne kapitalen skal dels være uroen i Midtøsten og dels andre forhold, ifølge informasjonsrådgiver Eric Cameron i Mecom.

 Kan skilles ut

På det samme styremøtet ble det lansert et forslag der Orklas mediedivisjon skulle skilles ut som et eget, børsnotert selskap, og selges litt etter litt. Denne løsningen kan fortsatt være aktuell om Mecom-salget skjærer seg.

Ifølge DN jobber de to partene på spreng for å få i havn kjøpet slik at kontrakten kan skrives. Styreleder Stein Erik Hagen skal dessuten begynne å bli utålmodig.

Konsernsjef Dag J. Opedal sier derimot til Aftenposten at det aldri er blitt satt noen frist fra Orklas side, men at de håper å komme i mål i midten av juli.

Flere imot

Ifølge Dagens Næringsliv markerte sentrale styremedlemmer sine bekymringer for Mecoms evne til å betale, samme dagen som Orkla-styret bestemte å holde eksklusive forhandlinger med Mecom. Likevel ble det med Stein Erik Hagens stemme vedtatt å selge Orkla Media.

Medlem i Orkla-styret, Birgitta Stymne Göransson, foreslo at hele salgsprosessenn burde stoppes. Hun presenterte en løsning som innebar å skille ut Orkla Media med tanke på å børsnotere det. Også ledelsen i Orkla Media stod bak denne løsningen.

- Dette ville vært en mye mer planmessig og bedre styrt løsning, enn det vi nå har opplevd med Mecom, sier konserntillitsvalgt Kjetil Haanes til avisen.