NRK Meny
Normal

Oljedirektoratet vil ha mer krefter

Oljedirektoratet ber om 40 millioner kroner til å passe bedre på den nye oljegiganten StatoilHydro etter sammenslåingen.

StatoilHydro
Foto: STATROILHYDRO / SCANPIX

Oljedirektør Gunnar Berge sier at direktoratet ikke har penger til dette selv. Derfor må regjeringen bidra, mener han.

Grunnen til at Berge vil styrke Oljedirektoratet(OD) med 40 nye stillinger og 40 millioner, er at StatoilHydro vil vokse sterkt.

- Det kan høres mye ut, men i denne sammenhengen er det et moderat beløp, mener Berge.

Konkurransen minker

Ved å styrke den faglige kompetansen i OD, kan direktoratet i noen grad kompensere for konkurransen som forsvinner når Norges to største oljeselskap slås sammen.

Denne konkurransen har i flere tilfelle ført til mer oljeutvinning. For eksempel var Statoil ikke interessert i å utvinne den store oljeforekomsten som  lå under gassen på Troll-feltet.

- Da var det Hydro i samarbeid med OD som først og fremst sørget for at disse ressursene har blitt produsert, sier Berge.

Må vente

Men olje- og energiminister Odd Roger Enoksen lover ikke direktoratet svar før i statsbudsjettet til høsten. Han er imidlertidig ikke avvisende:

- Det er ingen tvil om at det kan komme til å bli nødvendig å stryke myndighetenes arbeid for å ha enda bedre innsikt i det som foregår, sier Enoksen.

 

 

Odd Roger Enoksen og Gunnar Berge

Gunnar Berge og Odd Roger Enoksen vil ha bedre innsikt i oljesektoren.

Foto: Eva Sleire / NRK