Hopp til innhold

360.000 kr. for verdens dyreste drink

London-nattklubben Movida har utvidet menyen med verdens dyreste drink.

Konjakkglass
Foto: Jan Djenner / Scanpix Denmark

Louis XII cognac, Cristal Rose champagne og spiselig 24 karat gull, utgjør hovedbestandelen av det nye tilbudet til den rikeste delen av Londons nattklubbgjester.

For sist lørdag lanserte nattklubben Movida som er et av favorittstedene for britiske kjendiser og stjerner, verdens dyreste drink. På menykortet heter den "Flawless" (på norsk feilfri). Men feilen ut fra en gjennomsnittslønn, må være prisen. For vil du smake denne ekslusive drinken, må du ut med den nette sum av 35.000 britiske pund eller rundt 360.000 kroner, skriver den danske nettavisa epn.dk.

Diamant i glasset

Selv om både cognacen og champagnen i drinken er eksklusive, skyldes den høye prisen et udrikkelig innslag: For på bunnen av drinken ligger nemlig en 11 karat diamantring.

I tillegg til å betale for diamanten og en spesiell drink, betaler man også en slant for oppmerksomheten og showet. For drinken blir laget ved kundens bord, overvåket av to sikkerhetsfolk. Først når glasset er tomt og diamantringen gjemt unna, trekker sikkerhetsfolkene seg unna.

Ifølge den britiske avisa Guardian har nattklubben allerede solgt de første drinkene.

Max Reigns, en 28-årig eiendomsspekulant, har ifølge avisen bestilt én til kjæresten sin. Da hun ble spurt om hun ikke heller ville ha penger istedenfor drinken, svarte hun at hun har så mange andre ting og at prisen bare svarer til en ganske alminnelig ferie….