Opptrapping av vekterstreiken fører til køer på flere flyplasser

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Vekterstreiken trappes opp i dag. Ved flere flyplasser er mesteparten av rutetrafikken innstilt etter at vekterstreiken ble trappet opp i dag tidlig.

Kø på Gardermoen

På Gardermoen er det litt ekstra lange køer enn normalt.

Foto: NRK
Kø på Sola

Sola lufthavn er en av flyplassene som rammes av streiken. Passasjerene opplever noe kø, men trafikken går stort sett som normalt.

Foto: NRK

Klokken 06 gikk ytterligere 1.456 vektere ut i streik. De kommer i tillegg til de 1.003 som allerede er i streikopptrappingen. Totalt er nå nesten 2500 vektere tatt ut i streik

Vil merke streiken

Først og fremst vil flytrafikken rammes fordi vekterne som står for sikkerhetskontrollen, er tatt ut i streik. I tillegg vil minibanker gå tomme og flere museer må stenge.

– På Gardermoen er 11 av 13 sluser i sikkerhetskontrollen i bruk, og køene relativt greit unna. I 10-tiden var køene omtrent 20 minutter lange, sier presseansvarlig på Gardermoen Jo Kobro til NRK.no.

Fra Sola utenfor Stavanger blir det morgen ved 06.30-tiden rapportert at køene allerede er tre til fire ganger lengre enn vanlig. Bare tre av fem sikkerhetssluser er åpne og sikkerhetssjekkene tar rundt 25 minutter, skiver NTB.

Minst 10 flyplasser rammes

Flytrafikken stanser nesten helt opp i Kristiansand, Ørsta/Volda, Kristiansund, Harstad/Narvik og Lakselv.

Fra før er flyplassene i Haugesund, Førde, Molde, Stokmarknes og Hammerfest På Gardermoen regner man med ekstra lange køer i sikkerhetskontrollen.

– Streiken vil gi store problemer på minst 10 flyplasser i dag. Man må også regne med lange køer på flere av flyplassene, sier pressesjef i Avinor Sindre Ånonsen.

Ånonsen ber folk om å møte opp i god tid, og oppfordrer reisende om å bruke Avinos nettsider for å finne informasjon om kanselleringer.

Video Flytrafikken rammes av vekterstreiken

Sindre Ånonsen ber de som skal reise med fly om å møte opp i god tid.

Ved Sola lufthavn vil 33 vektere streike, mens 51 nye vektere tas ut ved Gardermoen slik at 110 vektere er i streik ved Norges hovedflyplass, noe som vil ramme lufthavna kraftig.

Vekterstreiken vil i begrenset grad berøre flytrafikken ved Oslo Lufthavn. Opptrapping i streiken tirsdag 15. juni vil redusere kapasiteten i sikkerhetskontrollen ytterligere. Reisende bes derfor om å møte i god tid, melder Oslo Lufthavn Gardermoen på sine nettsider.

Video Partene i vekterstreiken møttes i studio

Vektere er i streik landet rundt, noe som påvirker blant annet flytrafikken og minibanker. Partene i vekterstreiken møttes i studio.

Tomme minibanker

– Den tiden denne streiken pågår, vil ikke minibankene bli fylt opp med penger, forteller informasjonssjef i Nordea Thomas Sveang.

Siden stans i verditransporten kan føre til at minibankene går tom for penger, anbefaler de store bankene publikum å bruke kort som betalingsmiddel og ta ut penger i butikkene.

Gratis bomring

Bilister som passerer enkelte bomstasjoner i Østfold og Hordaland kan glede seg over at de kan kjøre gratis ettersom bomstasjonene ikke lenger vil bli bemannet, skriver NTB.

Trafikken til oljefeltene Gullfaks, Statfjord, Oseberg og Brage vil også bli berørt. I helgen ble rundt 300 oljearbeidere, som enten skulle ut på feltet eller hjem, stoppet av vekterstreiken.

Video Vekterstreiken utvides

Vekterstreiken rammer flytrafikken over hele landet.