Utelukker ikke misbruk av info

Konsernsjefen i DnB NOR sier han ikke kan garantere at ikke andre i selskapet har misbrukt innside-informasjon.

Rune Bjerke

Konsernsjef Rune Bjerke i DnB Nor er hardt presset om dagen.

Foto: Frank Stenslie / NRK

Kredittilsynet har bestemt seg for å granske om DnB NOR hadde innsideinformasjon da banken solgte statsobligasjoner for 2,3 milliarder kroner.

Les: Kredittilsynet gransker DnB Nor

Det var omfattende kontakte mellom DnB NOR-sjef Rune Bjerke og statssekretær Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap) i dagene før regjeringens redningspakke ble lagt fram.

Les: - Kontakten gikk riktig for seg

Solgte obligasjoner

Banken foretok sitt omstridte salg av statsobligasjoner for til sammen 2,3 milliarder kroner torsdag 9. og fredag 10. oktober, bare dager før redningspakken ble lagt fram.

En hardt presset konsernsjef i DnBNOR bekrefter nå i kveld at han hadde en rekke kontakter i forkant, men sier han selv ikke kjente detaljene i regjeringens redningspakke.

- Det ble kjent for meg først søndag ettermiddag, sier han.

- Kredittilsynet må konkludere

Han vil likevel ikke garantere at ikke andre i DnB NOR har misbrukt innside-informasjon.

- Dette er noe som må undersøkes av Kredittilsynet. De er de som må avgjøre om noen har fått informasjon de ikke burde fått, og misbrukt den, sier Bjerke.

Han har full forståelse for at påstandene må undersøkes, men innrømmer at det er en belastning.

- Enhver påstand om at det har skjedd noe ureglementert er avvorlig for DnB NOR, sier Bjerke.

- Gjorde bare jobben min

Selv forklarer han all kontakt han hadde med Statsministerens kontor med at han bare gjorde jobben sin som sjef for norges største bank.

- Jeg har hele tiden viderebragt finansnæringens synspunkter. Jeg ville hatt denne kontakten uavhengig av hvem som var statsminister, insisterer han, og avviser at han har hatt noen privilegier fordi han kjenner Jens Stoltenberg godt.

- Ryktene om kontakten mellom oss er ganske fjern fra den faktiske virkelighet. Han sendte meg en sms, som jeg svarte på. Så svarte han på min svar-sms, og det er all kontakt mellom statsministeren og meg hva gjelder finansuroen, sier han.

Video: Se hele intervjuet med Rune Bjerke

Video nsps_upload_2008_10_19_19_7_22_449.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.