NRK Meny
Normal

US Airways trekker seg fra Oslo

Amerikanske US Airways har trukket seg fra sommer-ruten mellom Philadelphia og Oslo som skulle startet opp igjen 8. mai neste år.

US Airways

US Airways dropper Oslo i sine ruteplaner for 2011.

Foto: SAUL LOEB / Afp

Det er spådd stor konkurranse om flypassasjerene mellom Oslo og USA i 2011. Nå har det første flyselskapet trukket seg fra kampen, skriver nettstedet Check-in.dk.

Fornøyd konkurrent

SAS og Continental vil tilby totalt tre daglige avganger fra Oslo lufthavn Gardermoen direkte til New York. I tillegg har selskapene Feel Air og Norwegian varslet at de vil starte opp flyvninger på samme rute.

– Vi vet ikke bakgrunnen for US Airways' beslutning, men vi opplever svært stor pågang på New York-ruten vår. Og det er sikkert mange som har reist med US Airways tidligere, som nå ser på oss som et naturlig alternativ. Og det er vi fornøyd med, sier informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen til Aftenposten.

Johansen sier de forventer at flere aktører kommer på banen nå som US Airways legger ned sin rute. Men han vil ikke si noe om dette åpner for flere ruter fra SAS. Han legger til at flyselskapet til enhver tid vurderer hvor det kan være aktuelt å fly.

LES: Passasjer-rekord på Gardermoen

Kan bli flere

Delta Air Lines har i sine planer for 2011 søkt om å få plass på ruten mellom New York JFK og Oslo, men det er fortsatt usikkert om de kommer til å starte opp på ruten.

Det er mer sikkert at Delta åpner en rute mellom København og Atlanta fra 1. juni.

Totalt fra Norden vil det være 160 avganger hver uke til USA i 2011.

LES: Ferien stoppet av passfeil

LES: SAS skeptisk til støyforslag