Ubesvarte spørsmål om sykehotell

I morgen kommer helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad til Stortinget. Der må hun forklare seg om det omstridte sykehotellet ved Radiumhospitalet.

Sjukehotellet
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

- Det er en rekke ubesvarte spørsmål som vi håper å komme til bunns i. Vi vil vite hvordan prosjektet kom i gang, hvorfor det ble stanset og hvem som var orientert om hva, sier Høyres Inge Lønning. Han er saksordfører under morgendagens høring i Stortingets helse- og omsorgskomiteen.

Fremdeles uklart

Lønning fastslår at høringen vil bli avholdt selv om regjeringen nå har besluttet å bevilge penger til å realisere sykehotellet i samarbeid med Kreftforeningen.

- Vi har også flere spørsmål til denne løsningen. For meg er det fremdeles uklart hvem som skal drive hotellet og hvilken rolle Kreftforeningen er tiltenkt. Hele saken har hatt et aparte forløp, og jeg har vondt for å forstå hvorfor det gikk så lang tid fra prosjektet ble stanset til det ble startet opp igjen, sier Lønning.

Kartlegger

Helse Sør-Øst har brukt tid på forberede seg til stortingshøringen. Helseforetaket har lett fram dokumentasjon som skal gi svar på hvem som godkjente hva.

Åpenbare spørsmål er hvilken dokumentasjon som foreligger og hvilken fullmaktstruktur som er fulgt, sier kommunikasjonsdirektør Gunn Kristin Sande til NTB.

Sande sier Helse Sør-Øst vil skaffe seg en slags historisk oversikt over forløpet i saken fra det tidspunkt de første planer om et sykehotell ble lagt, til det foreløpig ble satt sluttstrek med vedtaket om å ferdigstille sykehotellet.

www.nrknyheter.no overfører høringen direkte i morgen klokken 16.15