Hopp til innhold

Tine anker kjededom til Høyesterett

Tine tar meierikonflikt til høyeste hold, etter at de ble idømt et gebyr på 30 millioner kroner for brudd på konkurranseloven.

TINE straffes for Rema-avtale

Tine skal ha presset konkurrenten Synnøve Finden helt eller delvis ut av markedet.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Meierikonsernet vil ikke godta at lagmannsretten har bestemt at Tine misbrukte sin dominerende stilling i forhandlingene med dagligvarekjeder.

Konserndirektør Elisabeth Morthen i TINE

Konserndirektør Elisabeth Morthen i TINE.

Foto: TINE

– Etter grundige vurderinger har Tine bestemt seg for at vi anker deler av lagmannsrettens konklusjon i den såkalte kjedeforhandlingssaken til Høyesterett, sier konserndirektør Elisabeth Morthen i en pressemelding.

Bakgrunnen for tvisten er at Konkurransetilsynet ila Tine et gebyr på 45 millioner kroner etter deres forhandlinger med Rema 1000 og Ica høsten 2004.

Les: Tine straffes for leverandøravtale med Rema

Tine anket og fikk medhold i alle punkt i tingretten. Men konkurransetilsynet anket igjen og fikk medhold på noen punkter i lagmannsretten.

Lagmannsretten frifant Tine for anklagene om ulovlig avtale med Rema 100 og bestemte også at dialogen med Ica også var innenfor lovlige rammer, skriver Nationen.

– Likevel ble Tine dømt etter Konkurranselovens paragraf 11, som rammer utilbørlig utnytting av dominerende stilling. Den delen av lagmannsrettens konklusjon reiser svært viktige prinsipielle spørsmål, som vi mener bør bli vurdert i Høyesterett, mener Morthen.