Normal

Terra-topp fraskriver seg ansvar

De åtte Terra-kommunene har i dag sendt et brev til Terra-Gruppen hvor de ber om et møte. Toppsjefen sier ja til et møte, men fraskriver seg ansvar i saken.

Stein Ole Larsen

FRASKRIVER SEG ANSVAR: - Det er urimelig at Terra-Gruppen må ta mer ansvar, sier sjef i Terra-Gruppen, Stein Ole Larsen. De åtte Terra-kommunene har bedt om et møte med selskapet.

Foto: NRK

Den nye toppsjefen i Terra-Gruppen møter gjerne de åtte kommunene som har tapt millioner på investeringer gjennom Terra Securities.

Men den nye Terra-sjefen Stein Ole Larsen fraskriver seg ansvar i saken.

NETT-TV: Terra-topp møter gjerne taperkommunene

 

- De har erkjent å ha tjent store penger på kommunene, og Kreditttilsynet har sagt at denne  forretningsførsel er ulovlig, sier ordfører Petter Steen i Haugesund.

Men det blir trolig lite å hente for kommunene i et møte med Terra-Gruppen.

- Har ingenting å tilby

- Terra-Gruppen har tatt et betydelig tap på opp mot en milliard kroner. Vi har ingenting å tilby av økonomisk karakter. Vi skal ikke være avvisende om noen har behov for å snakke med oss, sier den nye toppsjefen i selskapet.

Larsen liker dårlig at Magnhild Meltveit Kleppa sa til NRK i dag at hun mener Terra har sluppet for billig unna.

- Det reagerer jeg med forundring på. Terra-Gruppene har tapt en milliard kroner i denne saken. Det er urimelig at Terra-Gruppen må ta mer ansvar, sier Stein Ole Larsen.

De åtte kommunene som investerte store summer i amerikanske risikofond har tapt millioner, og kan bli satt under statlig styring.

Terra Securities, som kommunene plasserte penger gjennom, var en del av Terra-Gruppen frem til konkursen.