Hopp til innhold

Telenor tapte ankesak i Russland

Vant ikke frem i ankesak for å stoppe tvangssalg av aksjer. Enorme verdier står på spill.

Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Retten i Moskva har gitt Telenor avslag på selskapets begjæring om stanse tvangssalget av selskapets Vimpelcom-aksjer. Det opplyser selskapet i en pressemelding.

Aksjeverdier for 20-25 milliarder kroner står på spill for selskapet. Aksjene ble tatt i arrest av den russiske namsmannen 11.mars.

- Vi har ikke tenkt å gi opp, sier pressetalsmann Dag Melgaard til NRK.

Han sier at selskapet nå vil vurdere ulike muligheter for å forhindre at tvangssalget nå gjennomføres og forsinke prosessen.

- Vil legge kjepper i hjulene

Det statlige eiendomsbyrået som nå har fått i oppdrag å selge aksjene har ifølge Melgaard sagt at det tar tid å gjennomføre tvangssalget, og at det trolig ikke vil skje på noen måneder.

Hvor går veien videre for Telenor nå?

- Vi vil nå vurdere andre måter å legge kjepper i hjulene for et tvangssalg og bruke de midlene som er tilgjengelig for å hindre det, avslutter Melgaard.

Begrunnelsen for avslaget ikke kjent

Rettens begrunnelse for avslaget vil bli gjort kjent for Telenor når den skriftlige dommen foreligger i sin helhet.

"I sin begjæring understrekte Telenor at namsmannens ordre var i strid med loven om tvangsinndrivelse siden den var gitt uten en forhånds verdivurdering av de arresterte VimpelCom-aksjene Telenor eier. Følgelig var ikke minsteprisen kjent da ordren ble gitt, noe som bryter både med loven og Telenors rettigheter", skriver Telenor i pressemeldingen.