Telenor nedskriver 4,2 milliarder i India

Telenor foretar en nedskrivning på 4,2 milliarder kroner knyttet til lisenser og goodwill i India.

Nedskrivningen skjer dagen etter at det ble kjent at indisk høyesterett har inndratt alle Telenors 22 lisenser i landet, selve grunnlaget for virksomheten.

– Ny budrunde

Lisensene for 36 millioner mobilkunder trekkes tilbake om rundt fire måneder, og Telenors joint venture-selskap Uninor må trolig gjennom en ny budrunde for å få beholde de indiske kundene.

Den gigantiske nedskrivningen vil bli inkludert i Telenors resultater for fjerde kvartal 2011, opplyser Telenor i en børsmelding fredag ettermiddag.

LES: – En katastrofe for Telenor

LES: – Baksaas eller Norvik må gå

Telenor er feid med i en omfattende rettsoperasjon som opphever lisenser for hele 122 operatører i India. Avgjørelsen kom i kjølvannet av en korrupsjonssak rundt tildelingen av lisenser for 2G-nettverk i India i 2008.

Telenors konsersjef Jon Fredrik Baksaas sier investeringer for over 12 milliarder kroner står på spill i landet.

Giske vil ikke blande seg

Næringsminister Trond Giske (Ap) sier han overhodet ikke vil blande seg inn i den indiske rettsprosessen rundt de annullerte mobillisensene til Telenor.

Men han vil engasjere seg for Telenors interesser hvis det blir en ny runde med tildelinger.

– Vi må skille klart mellom to forhold. Det ene er dommen i Høyesterett og den videre gangen i rettsvesenet, den skal vi ikke legge oss bort i. Telenor må vurdere hvordan dette skal håndteres. Det andre er en eventuell tildeling av nye lisenser. Det er en politisk prosess, og her kan det bli aktuelt med politisk dialog med indiske myndigheter, sier Giske til NTB.

Han viser til at Telenor tross alt har satset milliarder i India og at det er en del av jobben som næringsminister å bidra til å sikre norske verdier. For øvrig beskriver han Norges generelle forhold til India som godt.

– Det er ingen fare for å blande kortene her. Indiske myndigheter vil skjønne at vi fullt ut respekterer deres rettsvesen og dommen fra høyesterett, sier Giske.