NRK Meny
Normal

T5PC-topper for retten

Fem av de tidligere toppene i T5PC må i retten i oktober, tiltalt for tapping av selskapet som svindlet 40.000 nordmenn for mange hundre millioner kroner.

T5PC lurte 40.000 nordmenn for flere hundre millioner kroner før konkursen i 2004
Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Økokrim har etterforsket T5PC-saken i tre år, men allerede i 2005 og 2006 ble sakene mot sju av ni topper i selskapet henlagt. I august i år ble ytterligere to saker henlagt, mot henholdsvis selskapets gründer, Jim Wolden, og Tor Arne Barreng.

I fjor ble det tatt ut tre tiltaler mot til sammen fem personer i T5PC-ledelsen. To av sakene skal opp i Oslo tingrett i oktober. Den siste saken er ennå ikke berammet og kommer sannsynligvis først opp etter jul, opplyser førstestatsadvokat Arnt Angell i Økokrim.

Manipulering og tapping

Saken som kommer opp etter jul gjelder bare tidligere styreleder Jørn Tagge. Han skal ha manipulert aksjekursen i T5PC og gitt gale opplysninger om den økonomiske situasjonen i selskapet.

– De to andre sakene gjelder hovedsakelig tapping av T5PC gjennom selskaper som T5PC investerte i. Her mener vi det urettmessig er tatt ut penger via datterselskapene, sier Angell.

Ved siden av Jørn Tagge er også Thomas Øye og ytterligere tre personer tiltalt i disse to sakene. Disse sakene slås sammen til èn i høst.

Dømt

I mars i år ble en regnskapsfører dømt til 45 dagers betinget fengsel og 25.000 kroner i bot for medvirkning til grov regnskaps-manipulasjon under særdeles skjerpende omstendigheter. Den tidligere økonomisjefen ble noen uker tidligere dømt til 45 dagers betinget fengsel og en bot på 45.000 kroner.

T5PC-gründer Jim Wolden bodde bra på Eidsvoll. Svindel-siktelsen mot ham er nå henlagt

T5PC-gründer Jim Wolden bodde bra på Eidsvoll før han reiste fra mediestormen som konkursen i selskapet medførte. Svindel-siktelsen mot ham er nå henlagt.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX