T5PC-topper dømt til fengsel

To av topplederne i selskapet T5PC er dømt til fengsel i henholdsvis to og tre og et halvt år. En av de tiltalte er frifunnet, skriver e24.

Jørn Ronnie Tagge under åpningen av rettsaken i dag
Foto: NRK / NRK

Toppene i det omstridte pyramideselskapet T5PC ble i dag dømt i Oslo tingrett.

Tidligere styreformann Jørn Ronnie Tagge dømmes til to års fengsel for grov utroskap, men seks måneder av dommen gjøres betinget.

Henrik Ellefssen ble dømt for grov korrupsjon og brudd på regnskapsloven, og dømmes til fengsel i tre og et halvt år. Seks måneder er betinget.

Finansmannen Thomas Øye er frifunnet. Han var tiltalt for formidling av 800.000 kroner.

Fem tiltalte

Det var i alt fem tiltalte i saken. Den femte tiltalte, Frode Rudlang, ble dømt til et halvt års fengsel for grov utroskap og brudd på regnskapsloven.

Ved siden av Jørn Tagge er det bare en fra ledelsen i selve T5PC som tidligere er tiltalt og dømt i T5PC-saken, det var økonomidirektøren som fikk en tilståelsesdom for brudd på regnskapsloven.

Etterforsket av Økokrim

Over 40.000 nordmenn investerte tilsammen flere hundre millioner kroner i pyramideselskapet T5PC i løpet av 2003 og 2004, men det finnes ingen eksakte tall.

Selskapet gikk konkurs høsten 2004, og ble etterforsket av Økokrim. I desember samme år gjennomførte Økokrim en razzia hos de 11 toppene i selskapet.

Etterforskningen har pågått i nesten tre år, men politiet har henlagt saken mot 9 av de 11 siktede, blant dem Jim Wolden, som ble omtalt som hovedmannen bak selskapet.

Jørn Ronnie Tagge og Frode Rudlang var de eneste av fem tiltalte som møtte opp til domsavsigelsen i dag.